hormonella bröstsmärta

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-25
Om du upplever smärta i brösten, inte panik och automatiskt anta det värsta och att du har bröstcancer. Smärta i brösten och känslighet kan orsakas av många faktorer, inklusive hormoner. När en kvinnas hormoner är fluktuerande före hennes tid, under graviditeten eller under peri-klimakteriet detta kommer att påverka dina bröst, förmodligen fler än någon annan del av kroppen

Mastalgia

Ömhet i brösten är medicinskt kallas mastalgia, mallalgia eller mastodynia. Detta avser bröst känslighet, obehag och /eller smärta, antingen i ett bröst eller båda. När kvinnliga könshormonerna östrogen och progesteron, samt testosteron, ett manligt androgen som kvinnor också ha, är i förändring kan detta göra brösten ömma, enligt 34-klimakteriet-symptoms. com.

Cykliska Bröstsmärtor

Hormonella förändringar leda till cykliska bröstsmärtor. Spikar och droppar i hormonnivåer kommer att orsaka några kvinnor att ha mycket känsliga bröst. Ömma bröst orsakas vanligtvis av för lite eller för mycket östrogen. För andra kvinnor är den smärta som orsakas av för lite progesteron. Om en kvinna genomgår hormonersättningsterapi (HRT) under peri-klimakteriet eller menopaus, kan detta orsaka smärtor i brösten och ömhet. De hormoner som är i preventivmedel kan också orsaka bröst ömhet. Ju högre dos av syntetiskt östrogen och progesteron i din HRT eller preventivmedel, desto mer brösten kommer att påverkas.

Hormoner

Östrogen, särskilt om det spikar, kan öka en kvinnas bröst genom att stimulera tillväxt bröstvävnad, enligt Healthlibrary. epnet. com. När ett bröst spänns av extrema östrogen inflytande, kan detta orsaka bröst ömhet och smärta. Progesteron, å andra sidan inte öka mängden bröstvävnad, men det orsakar vätskeansamling. När vattnet är kvar i byst, kan detta öka byst storlek och även leda till ömhet. Progesteron påverkar också tillväxten och utvecklingen av mjölkproducerande celler. Dessutom uppmanas progesteron också utvecklingen av alveolerna och loberna i en kvinnas bröst. Alveolära celler ökar i antal och förstora och bli sekretoriska, som noterades tidigare. Däremot börjar du inte producerar mjölk, såvida hypofysen producerar prolaktin, enligt Ameri-breast. com.

Fibrocystiska bröst

Ömhet i brösten kan också upplevas om en kvinnas har fibrocystiska bröst, vilket kan förvärras av hormoner. Cystor kan utvecklas i brösten på grund av hormoner. Resultatet är vätskefyllda klumpar (cystor) som är knöliga och ömma. En ökning i vävnader som stödjer brösten skapar fibros.

Behandling

Om din ömma bröst skapar betydande obehag för dig, diskutera detta med din läkare. Vissa kvinnor ordineras diuretika (vattendrivande läkemedel), som kommer att befria kroppen av överflödig vätska. Andra kvinnor har sökt lättnad använda örter för att minska hormonellt relaterade symtom. Diskutera här alternativet med en kvalificerad herbalist.

När det inte är hormonellt besläktade

Bröst känslighet som inte är hormonellt relaterade kan orsakas av stress, alkoholism, bröst, innan bröstkirurgi, bröstcancer eller trauma, medicin, cystor och mastit.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:information för femteklassare om matsmältningssystemet

Relaterade artiklar


 • hur man gör ögat patchar
 • Vilka tecken och symtom på njursjukdom?
 • Vilka är de behandlingsmetoder för ryggmärgsskada?
 • förhållandet mellan depression och alkohol
 • normal baby vikt vid födseln
 • hem rättsmedel för att behandla huvudlöss
 • effekter av att sluta preventivmedel
 • konstant urinvägsinfektioner
 • sojamjölk & klimakteriet
 • hur man får kroppen frisk
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com