hur du kan donera navelsträngsblod till en offentlig blodbank

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-03
Medan en del föräldrar betalar till banken sin bebis navelsträngsblod vid sitt barn eller anhörig behöver den i framtiden, andra föräldrar donera navelsträngsblod gratis att offentliga navelsträngsblod banker, för att hjälpa andra i nöd nu. Navelsträngsblod är rikt på stamceller, som används både i forskning och i transplantationer för patienter som lider av vissa former av cancer och leukemi. Donerar är gratis, eftersom offentliga sladd bankerna betalar för insamling, kontroll och förvaring. Navelsträngsblod kvar efter navelsträngen klipps annars skulle kasseras, men om du väntar barn snart, kan du donera den till en offentlig navelsträngsblod bank att hjälpa andra.
1.
Minst fem eller sex veckor innan utsatt datum, läkare eller barnmorska att du vill donera barnets navelsträngsblod. Han eller hon kan berätta för dig om ditt sjukhus samlar navelsträngsblod, eller så kan du konsultera listan på länken i resurserna nedan. Medan donera blod är gratis, kontrollera om din barnmorska eller läkare kommer att ta ut för att samla in det.
2.
Om ditt sjukhus tar emot donationer navelsträngsblod, kontakta sjukhuset eller deras navelsträngsblod bank för att se till att du är berättigad och att skriva under ett medgivande. Om ditt sjukhus inte emot donationer navelsträngsblod, kan du fortfarande att kunna donera genom Cryobanks International. För mer information, kontakta dem på 1-800-869-8608 eller på deras webbplats som är kopplad på tillgångssidan nedan.
3.
Ta sladd kit blodinsamling till sjukhuset när du gå att föda, om du har fått ett kit navelsträngsblod av banken. När bebisen är född och navelsträngen kläms fast och skär kommer blodet tappas och skickas som skall provas och förvaras i fryst lager i offentlig navelsträngsblod bank tills någon behöver det.


Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hur man ska hantera svininfluensan

Relaterade artiklar


 • hur man får den bästa sjukförsäkring planer
 • alkoholism symtom
 • vad är en farlig blodtryck under graviditeten?
 • hur mycket vikt ska jag förlora innan jag blir gravid?
 • normala syre nivån på en persons
 • skäl tonåringar börjar röka
 • Vilka är nivåerna av Alzheimers sjukdom?
 • strategier för att stödja barns fysiska utveckling
 • hur man tar hand om öronen
 • influensavaccin faror
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com