hur man kan beräkna när du ska ta ett graviditetstest

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-21
De flesta par som försöker bli gravida är mycket angelägen om att ta ett graviditetstest så snart efter ägglossning som möjligt för att avgöra om de har uppnått graviditet. Det finns två grundläggande typer av graviditetstester på marknaden-tidiga tester graviditet och standardtest graviditeten-och vilken typ av graviditetstest används avgör när det ska tas. Hur man kan beräkna när du ska ta ett graviditetstest är en relativt enkel uppgift som de flesta par kan åstadkomma genom att veta datum för ägglossningen och dagen för den förväntade menstruation.

Du behöver:
gravid test (tidig eller standard typ)
. Ägglossning prediktorn kit (tillval).
Temperaturdiagrammen (tillval).
Urinprov

Hur man beräkna när att göra ett graviditetstest. . : Standard graviditetstest


1
Ta ett graviditetstest börjar på dagen i den missade tiden hos kvinnor med regelbundna cykler.
2.
Använd datum för ägglossning, bestäms normalt genom byggsatser ägglossningen prediktor eller temperatur diagram och lägga till 14 dagar för att beräkna när du ska ta ett graviditetstest hos kvinnor med oregelbundna cykler.
3.
Vänta tills en vecka förbi en missad menstruation för att ta ett graviditetstest för den största noggrannhet. Men de flesta märken av standard graviditetstester anspråk på att vara 99% korrekt i att upptäcka graviditeten börjar den första dagen i den missade tiden.
4.
Vänta en vecka för att ta en hem graviditet testet igen om ett negativt resultat erhölls den första provningen men menstruationen är fortfarande frånvarande.
5.
Kontrollera positivt graviditetstest resultat med en gynekolog utnämningen.

Hur beräkna när att göra ett graviditetstest. tidig graviditet Tester


1
fastställa datum för ägglossning med hjälp av byggsatser ägglossning prediktor eller temperatur kartlägga och registrera.
2.
Använd datum för ägglossning och lägga till 9 dagar för att bestämma så snart som möjligt dag ett tidigt graviditetstest kan upptäcka graviditet. Detta datum motsvarar 5 dagar före utebliven mens, vilket är den normala tidpunkten noterad på tidiga graviditetstest förpackningen att börja testa. Räknat från ägglossning kan vara bäst för kvinnor med oregelbundna cykler, medan det för kvinnor med regelbundna cykler med mens dagen för referens kan vara mer exakt.
3.
Ta tidigt graviditetstest på den första möjliga dagen.
4.
Upprepa testet efter missad tid om ett negativt resultat erhålls initialt.
5.
Kontrollera positivt graviditetstest resultat med en gynekolog utnämningen.

tips och varningar


 • Använd den första morgonurinen för graviditetstester, eftersom det tenderar att ha de högsta koncentrationerna av HCG, graviditetshormonet. Var noga med att följa anvisningarna i hem graviditetstest för att säkerställa korrekta resultat. Tidigt graviditetstest anspråk noggrannhet dagar innan en missad tid, mest OB /GYNs rekommenderar ändå väntar på att testa med dem tills den dag då den missade tiden.
 • Många graviditeter, uppskattningsvis 25% eller större, slutar missfall, de flesta under de första dagarna och veckorna av dräktigheten. Genom att använda tidiga graviditetstester, många kvinnor kan känna av graviditeterna som slutar så tidigt missfall som de annars aldrig skulle ha varit medveten om. Dessa tidiga missfall är ganska normalt, men kan vara mycket nedslående att par som försöker bli gravida.


 • Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:normalt barn vikt

  Relaterade artiklar


 • ligering vs Essure
 • hamstring tendinit behandling
 • om att vara perimenopausal
 • konsumenter av receptbelagda läkemedel
 • normal sköldkörtel nivå varierar
 • motion under graviditet och risker
 • naturliga sätt att bota en svampinfektion
 • testosteron för män
 • hur du kan donera navelsträngsblod till en offentlig blodbank
 • hur man hoppar över din tid
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com