hur man läser ett foster bildskärm

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-04-16
Ett foster monitor är en utrustning som används för att mäta hjärtfrekvensen på ett ofött barn, medan i livmodern, oftast medan modern är i arbete eller under ett förfarande som har riskerna med barnet. För många, de linjer som visas på övervakning remsor läsa som ett främmande språk som bara vårdpersonal kan dechiffrera. Men med lite övning kan vem som helst lära sig att tala det språk

Du behöver:. .
Fostrets Bildskärmar (yttre eller inre)
Pappersremsan med skrivare eller bildskärmen.


1
Placering ledningar. Det finns två leder eller sensorer som utgör den yttre fostrets monitorer. Ett av dessa runda sensorer övervakar sammandragningar i moderns livmoder, och andra åtgärder fostrets hjärtfrekvens, eller FHR. Externa fostrets monitorer tillämpas av sjuksköterska eller annan vårdgivare.

Inre fostrets monitorer placeras ut av en läkare eller sjuksköterska läkare. En ledning placeras på barnets hårbotten genom moderns livmoderhalsen, och en kateter är placerad inuti livmodern för att mäta trycket av dess sammandragningar.
2
Hitta baslinjerna. baslinjen för FHR är hjärtfrekvensen som oftast ses hela tiden. Det bästa sättet att finna det är att dra en linje att FHR återvänder till efter varje topp och tråg. Baslinjen för den uteruskontraktioner är nivån på tonen muskeln återgår till efter varje sammandragning
3
vad allt betyder. . Du kommer att märka fostrets hjärtfrekvens visas inte som en stadig linje på bildskärmen remsan. Detta kallas variation. Varje gång ett tag, vanligtvis under värkarna, ökningar eller minskningar i hjärtfrekvensen kan förekomma. Följande är tre klassificeringar av denna händelse:

Accelerationer: Det är när FHR tycks öka något under värkarna. Detta är alltid ett gott tecken när man tittar på ett foster övervaka

Tidig retardationer. Det är när FHR minskar snabbt precis innan en kontraktion uppstår, eller speglar den kontraktion. Detta betyder helt enkelt att barnets huvud är som komprimeras i moderns bukhålan. Tidig retardationer är oftast ett bra tecken

Variabel retardationer:. Ibland kommer barnets hjärtfrekvens sjunka något varken före eller efter sammandragning. Detta kan vara bra eller dåligt. Det kan helt enkelt betyda huvud komprimering (vilket är bra), eller det kan tyda kompression av navelsträngen (inte bra)

Sen retardationer. Det är när FHR börjar minska på den senare hälften av nedgången, och tycks stanna nere under en lång tid. Detta är aldrig ses som ett gott tecken i fosterövervakning eftersom det kan indikera uteroplacentala insufficiens, eller uppdelning av barnets liv stöd.

Tips och varningar


 • Fetal övervakning är en teknik och skicklighet som förvärvats av specialiserad utbildning, och bör lämnas till sjuksköterskorna, läkare och annan medicinsk personal som har haft denna utbildning.


 • Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:kalendern metoden för familjeplanering





  Relaterade artiklar


 • Alzheimers sjukdom stadier
 • huvudlöss faktablad
 • träning tips för tonåringar
 • Q10 hud förmåner
 • täta urinvägsinfektioner
 • diet för hypoglykemi med högt kolesterol
 • om ärftliga egenskaper från föräldrarna
 • vad är orsakerna till ständiga hicka?
 • Hur säker är NuvaRing?
 • spray behandlingar för värmevallningar




  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com