hur man minskar svullnad i ansiktet

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-11
Svullnad i ansiktet kan inträffa när som helst, oavsett anledning. Behandla eller minska svullnad inte bara hjälper till att skingra eventuella kosmetiska förlägenhet som svullnad i ansiktet kan leda till i offentliga situationer, men kan hjälpa till med att behandla en större eller allvarliga underliggande medicinska tillstånd. Oavsett orsak kan du minska svullnad i ansiktet med en kombination av huskurer och professionella medicinska behandlingar

Du behöver:. .
Kuddar
Antihistamin.
Avsvällande.
Vatten.
Handdukar.
Kylklampar.
Antiinflammatoriska piller eller grädde.
Antibiotikum grädde (valfritt).
EpiPen (tillval).


1.
Sov med huvudet upptryckt med kuddar eller med överkroppen högt högre än din nedre halvan. Till exempel, efter ansiktet, käken eller hjärnkirurgi, upphöja den övre halvan av kroppen --- speciellt huvudet --- kan stoppa det normala och dränering vätskor från byggnaden under och i ditt ansiktsservetter.
2.
Minska ditt intag av salt. För mycket salt i kosten inte bara ökar vätskeretention genom att absorbera och hålla vätska i kroppens vävnader (ödem) i vanliga svullnad platser som vrister utan även ansiktet.
3.
Ta ett antihistamin. Din ansiktssvullnad kan vara resultatet av en reaktion på en luftburen eller mat allergen, allergisk rinit eller ett insektsstick. Ta en antihistamin med en avsvällande om du tror att din svullnad är från inflammation i bihålor. Se steg 6 som du kan ha en sinus-infektion som orsakas av en svamp, bakterier eller virus källa.
4.
Lägg en kall fuktig handduk eller en inslagen istillbehör på svullna området. Kall behandlingar, som vanligen används av sjukgymnaster för mjukpapper och ledsvullnad, ta bort värme från vävnad och avbröt överföringen av signaler via nerver, minska smärta, bromsande vävnad runt blodkärl och strypa blodflödet och minskar allmän inflammation och svullnad.
5.
Använd en anti-inflammatorisk medicin (piller eller grädde) för att minska svullnad tillsammans med någon smärta.
6.
Kontrollera dina läkemedels biverkningar och samråda med apoteket, läkare eller sjuksköterska för instruktioner om att stoppa eller ändra din medicin om du tror att det har orsakat din svullnad i ansiktet.
7.
Be din läkare att kontrollera en infektion eller annan bakomliggande hälsa tillstånd som kan orsaka svullnad. Om du har en infektion eller andra tillstånd kan din läkare hjälpa dig att skapa en behandlingsplan.
8.
Applicera en varm kompress på ögat i 10 minuter om du har en stye minst fyra gånger om dagen. Kontakta din läkare om stye inte försvinner på egen hand. Din läkare kan rekommendera användning av ett antibiotikum grädde eller poliklinisk kirurgi Lancing rinna och rensa ut eventuella angrepp.

Tips och varningar


 • omedelbart gå ett rum sjukhus eller använda en EpiPen om du har en om ditt ansikte sväller snabbt av någon anledning --- särskilt med mat reaktion eller insektsstick som svullnad kan sträcka sig över halsen orsakar kvävning. Använd aldrig cool handdukar eller ispaket längre än 10 minuter som det kalla kan orsaka vävnadsskada.


 • Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:frekvent urinering dagtid hos barn

  Relaterade artiklar


 • Graviditet & arbetsrätt
 • hur typ 2-diabetes drabbar familjer
 • Kan man bli gravid på ofruktbar dagar?
 • vad är en ana blodprov?
 • vad är intrauterin insemination?
 • hur man hanterar en urinvägsinfektion
 • vad drag ärvs från föräldrar?
 • vad man gör om en 2-årig har en urinvägsinfektion
 • komplett diet för en tonåring
 • spädbarn rinnande näsa botemedel
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com