hur man rensa bort ett spädbarn näsa

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-07
Överbelastning i ditt barns näsa orsakas när membranen i näsan sväller på grund av infektion eller irritation. När barn föds, är deras sinus passager inte är ansluten till halsen som barn och vuxna. Detta hjälper dem att dia utan aspirerande mjölk. De bara kan andas genom näsan, så när näsan är täppt, kommer de att vara mycket obehagligt. Din barnets täppt näsa kan även vara orsakade av bröstmjölk eller formel han dricker, eftersom de orsakar slem i näsan tjockna.

Slå på Steam

Prova att slå på en varm dusch för några minuter med dörren stängd. Detta kommer att producera en vaporizing ånga. Du kan sitta med ditt barn i badrummet (inte i närheten av varmt vatten) och låta henne andas in ångan. Detta kommer att värma och lossa slem i näsan. Du kan också använda en varm luft SPRIDARE i sitt sovrum eller en cool-luftfuktare, om luften i ditt hus är torr. Återigen, se till att luftfuktaren är inte i närheten av sängen där barnet kunde få brännas.

Skölj med koksaltlösning

Du kan köpa barnet koksaltlösning spray på apotek. Ett annat alternativ skulle vara att göra din egen med u00BC tsk. av salt (utan jod) och man löser det i 1 kopp varmt vatten. Med en liten, steril dropper, lägg ditt barn tillbaka med huvudet lutas bakåt och satte några droppar i varje näsborre, en näsborre åt gången. Den saltlösning hjälper att lossa slemmet i barnets näsa.

Använd en sköljblåsa

En glödlampa spruta finns på ditt lokala apotek och används för att suga slem ur ditt barns näsa. Den bästa typen att köpa är ett stycke spruta i stället för den tvådelade typen.

Pressa ut luften ur sprutan innan du sätter in den i barnets näsborre. Tryck den andra näsborren stängd när du är suger ut slem. Upprepa sedan på andra näsborren. Du kan behöva göra detta mer än en gång. Akta dig, ditt barn kommer inte att gilla det, men kommer att andas lättare efter slem avlägsnas.

Höj barnets huvud

Upplyftande barnets huvud kommer att hjälpa till att hålla henne näsgångarna öppna när hon sover. Det säkraste sättet att göra detta är att köpa en wedge spädbarn sover som har en sele för att hålla honom från att glida ner i spjälsängen madrassen. Du kan också stötta upp honom i sin bilbarnstol, barnstol eller gunga för att hjälpa honom sova och andas friare.

Saker att undvika

irriterande gillar parfym, rök eller damm kan irritera ditt barns näsgångarna. Byta till produkter som är doftfria, tvätta ditt barns sängkläder i varmt vatten för att döda kvalster och hålla djur ut ur sitt rum. Du kanske vill köpa en högeffektiv partiklar luftfilter (HEPA) att placera i hennes rum. Detta tar bort små partiklar från luften.

När man ska ringa doktorn

Det är alltid klokt att rådfråga din läkare när barnet upplevelser något obehag. Om blockering i barnets näsa fortsätter att vara ett problem, ring din läkare omedelbart.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:fosterutveckling på vecka 28

Relaterade artiklar


 • friskt hjärta puls
 • biverkningar efter Depo Provera
 • vitaminer bör kvinnor vidta?
 • vad är en Pap-test på?
 • kolesterol och klimakteriet studie
 • hur man tips om hur man föreställa sig naturligt
 • hur du tar bort nits med ättika
 • motiverande samtal
 • liv ledningsmetoder
 • hur man vänja sig bära kontakterna
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com