icke-kirurgisk behandling gynekomasti

Inlagd av: Ulf Friberg uppdaterad: 2015-04-26
Gynekomasti är utveckling av bröst hos män. Det är vanligare bland pojkar går igenom puberteten, men det kan bero på flera saker. Ofta kan det vara åtföljd av smärta och ömhet, men det främsta biverkan är dess potential att vara estetiskt negativa. Gynekomasti ofta går iväg på egen hand, och när operation för att avlägsna bröstvävnad är inte ett alternativ, kan medicinering användas

Orsaker och symptom

Den främsta orsaken till gynekomasti är en minskning av mängden testosteron i förhållande till mängden östrogen närvarande, och det vanligt förekommande hos pojkar under puberteten och hos äldre män. Andra möjliga orsaker är en mängd olika läkemedel, såsom anti-depressiva och anti-androgener, så väl som narkotika och alkohol. Hälsa, inklusive tumörer, njursvikt och hypertyreos, kan störa hormonbalansen och orsaka gynekomasti också. Även mindre vanliga, växtbaserade produkter som ofta finns i schampo, kan krämer och tvålar resultera i gynekomasti. Det enda tecknet på gynekomasti är utvecklingen av onormal bröstvävnad, som kan lämna anbud.

Behandling

Även gynekomasti ofta går iväg på egen hand inom tre år, innebär behandling ta upp de underliggande orsaken till tillståndet, såsom avbryta användningen av vissa mediciner, och noggrann observation. Om gynekomasti inte försvinner, får bröstcancer läkemedel såsom tamoxifen och raloxifen användas, dessa kanske inte fungerar i alla, dock, och inte uttryckligen godkänts av Food and Drug Administration (FDA) för att behandla sjukdomen. Enligt en studie som publicerades i augusti 1986 frågan om Metablism besitter tamoxifen kan orsaka betydande minskning av bröstvävnad, men fler studier behövs.

Gynexin

Eftersom kirurgi och bröstcancer medicin är dyra alternativ, och begreppet väntar på tillstånd att åka iväg på egen hand är inte alltid tilltalande, kan du välja att vända sig till icke-FDA-godkända piller tillgängliga online för att behandla sjukdomen. Ett sådant exempel är Gynexin. Ingredienser i detta piller innehåller krom och en blandning av örter och naturliga ingredienser som kallas "Proprietary Gynexin Blend", som innehåller Guggulsterones, teobromin kakao, grönt te, sclareolides och koffein. Bevis för Gynexin har effekt endast grundar sig på vittnesmål finns på Gynexin webbplats, och du bör alltid rådgöra med din läkare innan du tar en icke-FDA-godkänd behandling för gynekomasti.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:missbruk och beroende behandlingsalternativ

Relaterade artiklar


 • handtvätt teori
 • Vilka är de varningssignaler under graviditeten?
 • olika mänskliga ögat färger
 • hur man flyger med en öroninfektion
 • vad är en frisk kropp tjock delen för kvinnor?
 • sjuka hus-syndrom och astma
 • symptom på mikrovaskulära angina
 • avföring färg hos barn
 • hur man lär sig tecken på och upptäcka alkoholism
 • hur man kan bli av med hudbristningar på brösten efter graviditet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com