inte accupressure arbeta för att förmå labor?

Inlagd av: Annika Hultén uppdaterad: 2015-04-23
Efter att ett barn i mer än nio månader, kan du känna dig desperat för att det ska komma ut. Eller kanske ditt vatten har gått sönder, men du är inte dilating tillräckligt snabbt. Det finns många medicinska sätt att få arbetskraft, men varje kommer med vissa risker. Akupressur är ett naturligt sätt att få arbetskraft som har inga biverkningar

Vad är akupressur?

Akupressur liknar akupunktur, men istället för att använda nålar för att stimulera vissa tryckpunkter, använder du dina fingrar och tummar. De kinesiska, som har varit yrkesverksamma akupressur och akupunktur i tusentals år, upptäckte att det finns delar av kroppen som då det stimuleras, orsaka andra delar av kroppen att reagera på ett visst sätt. Fundera på hur, när du har huvudvärk, du trycker fingrarna för att ditt tempel att lindra smärtan. På samma sätt kan ett tryck på vissa delar av kroppen utlöser kroppen att gå in i arbetsmarknaden.

Hitta en tryckpunkt

För att producera värkarna och få arbete, finns det två punkter som är lätta för nybörjare att hitta. Den första ligger i "web" mellan tummen och pekfingret. Stimulera detta område genom att klämma på webben och gnugga i en cirkulär rörelse i 30 till 60 sekunder.

Hitta en andra tryckpunkt

En annan tryckpunkt ligger fyra finger-bredd ovanför den inre sidan av fotknölen. Använd dina fingrar för att trycka fast runt benet tills du hittar en öm punkt, det är det område du söker. Gnid området i en cirkulär rörelse i 30 till 60 sekunder.

Använda akupressur under förlossningen

Dessa poäng kan också hjälpa till att lindra smärta när du är i arbete. Har din partner födelseprocess lära om de är så att han kan hjälpa applicera trycket när du är mitt uppe i en kontraktion. Du kan också göra det själv, men chansen att du kommer att vara i alltför mycket smärta att koncentrera sig på att hitta de punkter, så det är bäst att lära din partner födelseprocess denna teknik så att han kan hjälpa dig.

Felanvändning akupressur

Akupressur kan vara ett kraftfullt verktyg, och det bör inte användas innan barnet är fullt utvecklad. Använda akupressur att förmå labor helst innan 40 veckor kan vara farligt och bör undvikas.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:gör q-tips orsaka påverkas öronvax?

Relaterade artiklar


 • struktur skelettmuskler
 • graviditetstest som används i läkare kontor
 • prostata besvär
 • luta på mig stabiliseringsmedel käpp & krycka tips
 • viktökning i klimakteriet
 • typer av preventivmedel för kvinnor över 40
 • Fakta om Cheerios
 • motion varningssignaler
 • efter graviditeten bröst tillväxt
 • hur du tar bort en spillra utan nål (och alla som skriker!)
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com