lägre UVI symptom för män

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-11
Enligt National Kidney och urologiska sjukdomar information clearingorganisationer (NKUDIC), över 8 miljoner läkarbesök inträffar varje år i USA ensamt som en följd av urinvägsinfektioner. Urinvägsinfektioner (UVI s) uppträder vanligtvis med kvinnor, men män kan lätt utveckla denna smärtsamma bakteriella infektion, liksom. Kännedom om fakta kring nedre urinvägsinfektioner för män kan hjälpa dig att identifiera och söka behandling för detta allvarliga hälsoproblem

Fakta

urinvägarna består av fyra delar:. Njurarna, urinledarna, urinblåsan och urinröret. Enligt NKUDIC inträffar en urinvägsinfektion när bakterier-vanligtvis Escherichia coli (E. coli) från matsmältningskanalen-bifoga och föröka sig i öppnandet av urinröret. Denna multiplikation resulterar i infektion. Även om någon del av urinvägarna skulle kunna utveckla en infektion, de två nedre områden (blåsan och urinröret) är mer mottagliga för infektion på grund av deras närhet till ändtarmen.

Typer

nedre urinvägsinfektion symptom hos män kan tyda på två olika typer av bakteriella infektioner: cystit och uretrit. En urinvägsinfektion som blir kvar i urinröret (tuben som gör att urin resa från blåsan på utsidan av kroppen) kallas uretrit. Cystit, den andra typen av nedre urinvägsinfektion hos män, uppstår när bakterier som orsakar uretrit reser till blåsan (en bag-liknande organ som lagrar urin), multiplicera och orsaka en infektion på den platsen också.

Symtom

Även om du inte alltid har symptom med urinvägsinfektion, kan en rad symptom utvecklas, beroende på vilken typ av infektion kroppen har. Enligt Mayo Clinic, är den karaktäristiska tecken på uretrit en brännande känsla vid urinering. Cystit, å andra sidan ofta åtföljs av bäcken tryck och buksmärta, smärta vid urinering och lätt feber. Andra symtom som kan åtfölja båda typerna av lägre UVI innefattar ett starkt behov av att urinera, mer frekvent urinering och blodiga, moln eller illaluktande urin.

diagnos och behandling

Om du utvecklar nedre urin symptom urinvägsinfektion, behöver läkaren oftast att testa ett urval av urinen på förekomst av pus och bakterier. NKUDIC anges att för att minska risken för kontaminering, måste du rensa ditt underliv och samla en mittstråleurin urinprov i en steril kopp. Om labbet indikerar ett positivt resultat, kommer din läkare att förskriva vanligtvis en antibakteriell drog, med hjälp av din sjukdomshistoria och att testresultaten för att välja den mest lämpliga läkemedlet för just din medicinska situation.

Riskfaktorer

Du är mer benägna att utveckla lägre UVI symtom om du har vissa riskfaktorer, inklusive ålder, prostataproblem och kateter används. Enligt University of Michigan Health System, män över 50 år är mer benägna att utveckla urinvägsinfektioner. Prostata problem som en förstorad prostata öka dina chanser att utveckla en UVI genom att minska kroppens förmåga att helt tömma blåsan. Dessutom kan användningen av en kateter för att tömma blåsan introducera bakterier till urinvägarna som kan leda till en infektion.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:wild yam & klimakteriet

Relaterade artiklar


 • liv ledningsmetoder
 • fri kropp toning tips
 • Hur krympa Myom
 • Vad kan orsaka en lättare menstruationscykel?
 • hur man tar hand om din rygg
 • hur man minskar risken att insjukna i svininfluensan
 • Aspergers symptom hos en vuxen
 • vad är några tecken på bröstcancer?
 • information om klimakteriet
 • verksamhet om hur man använder en höjd diagram
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com