medicin för att reglera menstruationscykeln

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-08
Normal menstruationscykler varierar från 21 till 45 dagar i längd och kan också variera i flödet volym. Vissa kvinnor har oregelbundna cykler som varar längre än 45 dagar, tunga perioder som orsakar järnbrist, ljusperioderna detta syfte för tidigt, och perioder som är så smärtsamma att de måste ta smärtstillande bara att fungera. Oegentligheter i menstruationscykeln behandlas genom att rikta orsaken, liksom de symptom

Du behöver:. .
Kuddar
Antihistamin.
Avsvällande.
Vatten.
Handdukar.
Kylklampar.
Antiinflammatoriska piller eller grädde.
Antibiotikum grädde (valfritt).
EpiPen (tillval).

en normal cykel

menstruationscykeln brukar pågå från 21 till 45 dagar, med blödningar inträffar i mellan två till fem dagar under den första veckan. Menstruationscykeln, är tillsammans med menstruation (perioden), som kontrolleras av hormoner progesteron och östrogen. När dessa hormoner störs på något sätt, det orsakar dem att öka eller minska i storlek, vilket leder till menstruella oegentligheter. Dessa störningar brukar tyda på ett medicinskt tillstånd, som om de behandlas i allmänhet återställa regelbundenhet till cykeln, men i sällsynta fall orsaker är okända och måste behandlas med syntetiska versioner av dessa hormoner.

Ljusare Blödning

Kvinnor med extremt riklig mens (menorragi) eller endometrios löper risk att utveckla järnbristanemi, om blödningen inte ljusare. Läkare ordinera ofta p-piller som första linjens behandling. P-piller som Seasonique kontrollera nivåerna av östrogen i cykeln. Kvinnorna tar dem dagligen i tre månader för att helt stoppa menstruationsblödningar, men i den sista veckan i tre månader pack, är en låg dos östrogen ut att orsaka en lätt form av blödning, en så kallad piller period. Dessa piller perioder pågå cirka tre dagar i de flesta kvinnor. Om detta inte fungerar, kan din läkare förskriva mefenamsyra. Detta läkemedel minskar svullnad i livmodern och enligt Aboutheavyperiods. com, kan minska blodflödet med 30 procent.

Reglera Frekvens

Kvinnor är ofta äter p-piller för att reglera längden på menstruationscykeln. Kvinnor som har oregelbunden menstruationscykel, med perioder som är alltför vanligt förekommande (mindre än 21 dagars mellanrum) eller för långt ifrån varandra (45 dagar eller mer), kommer att äga kombination p-piller för att reglera en vanlig cykel. Kombination p-piller är gjorda med en blandning av hormonerna östrogen och gulkroppshormon (en syntetisk form av progesteron). Dessa hormoner reglerar menstruationscykeln. Kombination p-piller kontrollera nivåerna av dessa hormoner, försäkring cykel regelbundenhet Förutom att förebygga befruktning.

Återställ Ägglossning

Under en normal menstruationscykel, är östrogen ökar och progesteron minskar för att starta ägglossningen processen. Hos kvinnor med polycystiskt ovariesyndrom (PCOS) och andra tillstånd som orsakar en fluktuation i dessa hormoner, läkare ordinera ofta Glucophage (metformin) eller Clomid för att återställa ägglossning. Glucophage är ett läkemedel som ursprungligen avsedda för diabetiker att vidta för att kontrollera insulinresistens. Enligt advancedfertility. com, har denna drog nyligen konstaterats att återställa ägglossning hos en del kvinnor med PCOS. Clomid är ett läkemedel som ofta ordineras till kvinnor med problem ägglossning, i syfte att återställa den, främst i ett försök att bli gravida. Hos kvinnor med PCOS, en kombination av Clomid och Metformin ges för att återställa ägglossning.

Lindra smärta

American Academy of Family Physicians definierar primär dysmenorré som kramper smärtor i nedre delen av magen under menstruationen. Vissa kvinnor med primär dysmenorré smärta användning lättnad mediciner som finns tillgängliga över disk, men i vissa fall smärtan är så allvarlig att det motiverar receptbelagda läkemedel. Det finns flera receptbelagda mediciner används för att behandla primär dysmenorré, men den mest förskrivna är mefenamsyra (Ponstel, 250 milligram). Ponstel tillhör en grupp av icke-steroida antiinflammatoriska läkemedel (NSAID) som används för att behandla smärta. Ponstel ges för behandling av mild till måttlig smärtlindring hos vuxna och ungdomar, i doser om 500 mg initialt, därefter 250 mg var sjätte timme.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:förlängd mensblödning

Relaterade artiklar


 • livslängden på spermier utanför kroppen
 • hypothyroid i spädbarn
 • är vitaminer bra för dig?
 • hem löss behandling för kläder
 • hur säkert avgifta ditt barns förskola
 • hem rättsmedel för snabb viktminskning
 • vanliga sjukdomstillstånd hos äldre
 • klimakteriet och kallt känsla
 • Hur lång tid tar det att få ett födelsebevis?
 • biverkningar av långvarig användning av miralax hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com