medicinskt bruk för japanska knotweed

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-09
Japanska knotweed eller Polygonum cuspidatum, är en semiwoody perenn med breda blad och grön-vita blommor vida känd som ett inkräktande gräs. I Asien har det varit länge använts som medicinalväxt. I traditionell kinesisk medicin, är anläggningen kallas hu Zhang. Idag är dess potential för behandling av cancer och andra sjukdomar som undersöks i väst

Historia

japanska knotweed fördes till väst från Ostasien i slutet av 19th century som prydnadsväxt trädgård buske. Men det spreds snart utanför dess gränser för att angripa områden från kust till kust. Det har nu koloniserat alla typer av vägkanter, obebyggd tomtmark, järnvägslinjer och trädgårdar, till bestörtning av trädgårdsmästare. Även i öst har länge använts som ett läkemedel och som ett livsmedel har det först nyligen ansetts för dessa ändamål i väst. Även om det är lätt att hitta i Nordamerika, är den medicinalväxt huvudsakligen importeras från Kina.

Forskningsresultat

Vetenskapen har isolerat kemikalier i japanska knotweed som fungerar som antibiotika, antioxidanter och antimutagens i cancer. Andra ämnen har visat sig läka brännskador och stärka immunförsvaret och hjärtfunktion. Av särskilt intresse är den anläggning som en källa till reservatrol, samma ämne som finns i rött vin som har visat att främja hjärthälsa. Dessutom innehåller växten emodin och chrysophanol. De tre föreningarna har visat potential för att bekämpa tumörer och deras spridning.

Traditionella healing

I traditionell kinesisk medicin (TCM), ört anses ha bittra och "kall" egenskaper. Det fungerar för att stimulera blodcirkulationen, tydlig värme och avlägsna gifter.

I TCM, den torkade roten och stammen av japansk knotweed (hu Zhang) har använts för att behandla cancer, högt kolesterol och förstoppning. Det är också används för att behandla artrit, ledvärk, menstruella klagomål, sår hud och traumatiska skador. Det är oftast används i en formel med andra örter. På grund av dess sammandragande och antimikrobiella egenskaper, har den använts i hud preparat och krämer massage.

Som ett livsmedel

Den unga stammar av anläggningen kan ätas i sallader eller kokta som en grön grönsak. Stjälkar kan också användas i recept som ersättning för rabarber. Skotten används bäst när de är 6 till 8 inches tall. Skalade och skivade, kan de vara kokt som en tårta grönsak eller kokt i soppor och såser. De ger vitamin A och vitamin C, samt viktiga mineraler.

varningar

japanska knotweed kan producera ett utslag. Det har också rapporterats att innehålla cancerframkallande tanniner som motverkar matsmältningsenzymer.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:användningsområden för enbär

Relaterade artiklar


 • ömmande leder i klimakteriet
 • vad är en Pap-test på?
 • hjälp för kolik
 • töm en effekt kräm
 • alkoholism symtom
 • hur man kan bota ont i magen av för mycket godis
 • spina bifida occulta i spädbarn
 • feminin doft botemedel
 • att bota förkylningar och influensa hemma
 • post ägglossning symtom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com