missbruk och beroende behandlingsalternativ

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-26
När många människor att komma in missbrukarvården, de är fortfarande ambivalenta om att sluta sin drog. Det finns olika behandlingsalternativ för människor på olika nivåer av förändring och olika nivåer av användning. Behandling kan vara frivilligt eller på uppdrag av arbete, skola eller domstolen. Det finns behandlingsalternativ för tonåringar och vuxna

individuell plan

Varje nivå av behandling inte är lämplig för varje individ. När en person bestämmer sig för att få hjälp det är ett stort steg, och den personen bör rådfråga en läkare och mental hälsa professionella att utforma en individuell plan. Vissa människor måste gå in i en avgiftning program innan de kan börja behandling. Vissa behöver ett rehabiliteringsprogram, och andra kan få nykter med stöd av en AA-grupp och individuell terapi

Avgiftning

En person som regelbundet använder alkohol kommer kokain, metamfetamin, opiater eller bensodiazepiner vissa behöver nog en avgiftning program eller någon medicinsk hjälp samtidigt som de får nykter. Utan rätt hjälp kan de fysiska abstinensbesvär som följer med avgiftning orsaka allvarliga personskador eller dödsfall. Den typ av stöd som behövs beror på personens ålder, droganvändning historia och sjukdomshistoria.

Bostäder Behandling

Bostäder behandlingsanläggningar finns för ungdomar och vuxna som behöver intensivvård och stöd. Dessa program kan vara allt från en vecka till mer än ett år, beroende på individens behov. Vistelsens längd beror oftast på försäkringsskydd, droganvändning historia och mental hälsa historia. Människor i dessa program får individen, familjen och gruppterapi på daglig basis.

Intensiv öppenvård program

Intensiv öppenvård program rymmer tonåringar och vuxna som behöver en högre vårdnivå än individuell rådgivning men som inte uppfyller kraven för, vägrar att gå till eller brist försäkringsskydd för privatkunder behandling. Dessa program träffas vanligtvis två till fyra dagar i veckan, två till fyra timmar per dag. Vanligtvis är det möten på kvällarna för att komma runt skola och arbete. Vissa tonåringar och vuxna är på uppdrag av domstol systemen att närvara vid dessa program, som oftast kräver individer att delta i individen, familjen och gruppterapi samt följa vanliga läkemedel skärmar.

Terapi och support

Många personer som missbrukar ämnen närvara rådgivning eftersom det är på uppdrag av arbete eller domstol eller av andra psykiska problem. Under den första intaget session med en ny kund, de flesta terapeuter skärm för narkotikabruk, men dock kunden inte alltid tala sanning eller kan vara i förnekelse. Efter att lära känna en klient, kan terapeuter se tecken på drogmissbruk eller beroende och rekommendera en högre vårdnivå såsom ett intensivt öppenvården program.

Vissa människor med frågor missbruk kan nyktra till och få hjälp de behöver genom individuella och familjerådgivning på veckobasis. Detta är dock inte normen, eftersom missbruk är oerhört svårt att övervinna. Terapi är oftast en av de första stegen man tar i tillfrisknandet.

Många människor tycker att de behöver stöd från andra personer samtidigt försöker återhämta sig från missbruk och söka Anonyma Alkoholister och liknande möten. Dessa kan vara väldigt användbart för någon som försöker att hålla oss nyktra eller vill bli motiverad att göra ändringar.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:vad som orsakar blod i sperma?

Relaterade artiklar


 • funktioner i människokroppen system
 • information om ammande kvinnor under graviditeten
 • hypothyroid i spädbarn
 • wellness omvårdnad diagnos
 • det bästa sättet att sätta i ögondroppar
 • de bästa sätten att hantera värmevallningar
 • Hur sluta röka med Christian hjälp
 • biverkningar av ergogenic hjälpmedel
 • hem syrgasutrustning underhåll
 • smittsamma sjukdomar hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com