normalt barn vikt

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-21
Normal vikt för ett barn är baserat på längd, Body Mass Index (BMI) och ålder. En läkare tar dessa saker i beaktande vid fastställande om ett barn på sin rätt vikt. När ett barn faller över eller under normal vikt intervall, så kommer hans läkare att diskutera alternativ för att hjälpa honom att vinna eller förlora i vikt korrekt

Du behöver:.
Gravid test (tidig eller standard typ)
. Ägglossning prediktorn kit (tillval).
Temperaturdiagrammen (tillval).
Urinprov.

spädbarn

Ett spädbarn vikt är den första indikatorn på hälsofrågor eller potentiella problem. Om ett spädbarn sjunker under normal vikt varierar, kan det vara från rötning frågor, såsom reflux. Ett spädbarn över det normala viktintervall kan behöva minskas matning. Barn födda övervikt har potential att bli överviktiga senare i livet.

I genomsnitt bebisar väger mellan 5,5 och 10 kg. vid födseln. Det är normalt att ett spädbarn vikt att fluktuera under de första veckorna medan han anpassar sig till livet utanför livmodern och att antingen amningen eller flaskmatning. Vissa spädbarn kan förlora upp till 10 procent av sin ursprungliga födelsevikt, men normalt vinna tillbaka den inom 2 veckor.

tillväxtkurvor

Centers for Disease Control and Prevention (CDC) ger en tillväxt diagram som används av sjuksköterskor och läkare för att fastställa normal viktintervall för barn. Dessa sjökort är inte enbart att diagnostisera övervikt, men att ge en övergripande bild av ett barns vikt och mått.

Vid fastställandet av normal vikt sortiment för barn, tar CDC hänsyn ålder, kön, BMI och andra mätningar, som huvudomfång. Barn är rankade efter percentiler baserat på tabellen.

viktintervall

För 36-månader gamla småbarn, ger CDC normal vikt varierar från 12 till 18 kg. för pojkar, och 11 till u00A3 17. för flickor. För barn 5 till 10 års ålder, listor CDC normal vikt varierar från 50 till 100 u00A3. För åldrarna 10 till 15, normala värden faller mellan 100 och 170 kg.

Överväganden

Ett barns läkare har detaljerade uppgifter för att avgöra sin normala vikt. Om hans ökar i vikt för fort i förhållande till höjden, kan läkaren ge information om att hålla sin vikt på ett hälsosamt utbud. Genom att avvänjning från flaskan eller bröstet och skära ner på dryck och tilltugg, ett barns vikt kan återvända till sitt normala.

När ett barn inte blir allt som en läkare anser att han bör ytterligare testning kan behövas för att avgöra om en underliggande hälsofråga finns. Enligt babycenter. com kommer en läkare att ge ett barn en fysisk och ställa frågor och ta reda på en handlingsplan. En läkare kan beställa blod arbete och urinprov, och övervaka utfodring om ett barns vikt understiger 20 procent av hans eller hennes idealvikt. Många gånger utfodring problem, gastrointestinala sjukdomar, diarré eller mjölk intolerans finns skäl för viktminskning.

Slutsats

Att hålla ett barn aktiva och tillhandahålla hälsosamma val av mat hjälpa honom stanna kvar i det normala intervallet för sin ålder och höjd. William Wilkoff, en pediatrisk nutrition expert för babycenter. com, skriver att det är viktigt att kontrollera med en barnläkare för att se ett barn är faktiskt anses överviktiga innan du ändrar sin kost. Att ge växande barn med hälsosam mat och tre schemalagda måltider bidrar till att undvika fetma och andra äter frågor i vuxen ålder.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:definitiva tecken på graviditet

Relaterade artiklar


 • människans anatomi och fysiologi definitioner
 • normal puls för tonåringar
 • hur man motiverar din vandring kompis
 • Hur sluta röka utan att lägga ett beroende av nikotintuggummin
 • klimakteriet och kliande hud
 • medicinering för barn som är allergiska mot husdjur
 • vad p-piller gör kvinnor ta när man gör provrörsbefruktning?
 • Så här hjälper du gymnasieelev får tillräckligt med sömn
 • urinblåsan Staph infektioner
 • andropause diagnos
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com