om ansiktet cellulit hos barn

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-12
Cellulit är en bakteriell infektion i djupaste lagret av huden (dermis) och av fettvävnaden under huden. Den kan förekomma i olika delar av kroppen, inklusive ansiktet. Facial cellulit är vanligare hos barn än vuxna och kan vara farliga, särskilt när det inträffar kring ögonen. Det kräver omedelbar behandling att undvika allvarliga komplikationer

Symtom

Facial cellulit har uppenbara tecken på svullnad och rodnad i ansiktet. Infektionen är smärtsamt, och ansiktet kan kännas varm vid beröring. Symtom på ansiktet cellulit även kan innefatta klåda, feber och frossa, dålig aptit, illamående och en svullen och öm tunga. När cellulit inträffar runt ögonen, kallas det periorbitalt eller preseptal cellulit och har ytterligare symtom av rodnad och svullnad av ögonlock och i ögonvitorna.

Orsaker

Cellulit kan orsakas av bakterier kommer in en paus i huden, till exempel en klippa, ett insektsbett, en blåsa, utslag eller ett sår. Facial cellulit, dock ofta orsakas av bakterier som kommer in i blodomloppet som resultat av en tand infektion eller en tandutdragning, en öroninfektion eller en sinus eller luftvägsinfektion. Enligt en studie från 2002 i södra Medical Journal, var 89 procent av fallen ses vid Children's Hospital i kungens döttrar i Norfolk, Virginia, i de föregående 10 åren på grund av trauma mot huden med en sekundär infektion, tandproblem och svår bihåleinflammation.

Bakterier

Innan vaccin för Haemophilus influenzae typ b (Hib) fanns tillgänglig, att bakterier var den vanligaste orsaken till ansiktet cellulit hos barn. Eftersom vaccinet har ansikts-cellulit blivit ovanliga. Det kan dock resultatet fortfarande från infektion av pneumokocker, streptokocker och Staphylococcus bakterier.

Varning

Facial cellulit kan vara farliga, och barnet uppvisar symptom bör vidtas för att en läkare snabbt. Periorbitalt cellulit kan sprida sig till ögonhålan, där det kan skada synnerven och musklerna ögat och orsaka permanenta synskada. Facial cellulit kan också ytterligare framsteg genom ben och blod och leda till bakteriell hjärnhinneinflammation eller blodförgiftning (sepsis).

Behandling

Läkare behandla ansiktet cellulit med antibiotika. Eftersom det är ptobably en blodomloppet infektion, injiceras eller intravenös antibiotika används vanligtvis, åtminstone i början av behandlingen. Om barnet har hög feber, kan läkaren råda en kort sjukhusvistelse.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:lägre UVI symptom för män

Relaterade artiklar


 • hur man kan stoppa hemorrhoidal smärta
 • förmåner för barn inom idrotten
 • hur man kan stoppa en solbränna från klåda
 • låg Carb dieter graviditet
 • hur man kan sänka ditt blodtryck genom att titta på din diet
 • baby utveckling i livmodern
 • kallt hand om ett spädbarn
 • hCG hormonbehandling under graviditeten
 • kan ett varmt bad orsaka mig att gå in arbetskraft?
 • gratis sjukvård tips
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com