örat trycket problem

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-14
Om du känner trycket i ditt öra som inte lindras av gäspningar, hosta eller svälja, kan du ha ett problem öra tryck. Detta beror oftast när örontrumpeten ansluten till mellanörat har blivit inflammerad och skapar ett vakuum i örat, som bygger upp trycket

Negativa mellanörat Pressure

Förkylningar och allergier kan orsaka örontrumpeten bli blockerade. Örontrumpeten, en 1 u00BD-tums lång kanal som går från baksidan av din näsa till din mellanörat, levererar luft till mellanörat. Det öppnar cirka en gång var 3 minuter när du gäspa eller svälja. Detta lindrar byggt upp trycket i ditt mellanörat. Om luften inte kan komma in i örat genom örontrumpeten kommer örat absorbera all luften och ett vakuum bildas som bygger tryck. Det kan orsaka en indragning av trumhinnan och en negativ mellanörat tryck orsakar en fyllighet och smärta i örat, och ibland även en hörselnedsättning eller ringningar i öronen.

Om detta hinder går på en tid, kan vätska ansamlas i mellanörat som orsakar en öroninfektion (otitis media). Detta händer oftare hos barn än vuxna, särskilt när de har en förkylning eller influensa. I ett mycket allvarligt fall kan ett hål bildas i trumhinnan. Du kommer att veta detta har inträffat om du har dränering från örat. I båda fallen är det viktigt att du besöker din läkare. I detta fall kan din läkare rekommendera placeringen av rör i örat att minska trycket.

Positiva Öron Pressure

Motsatsen till detta problem kan uppstå när örontrumpeten förblir öppen under alltför lång tid. Detta kallas onormal öppetståendet av örontrumpeten, där en person kan höra sig själv andas och andra återverkningar av ljud. Detta är ett irriterande tillstånd men inte orsaka hörselskador eller öroninflammation.

Öronproblem Tryck-och Flying

Om du flyger ofta, då vet du hur dina öron kan dyka på upp-/nedstigning av planet. Detta är bara irriterande för de flesta, men om du har problem örat tryck det kan skapa en hel del obehag. Atmosfärstryck minskar när planet lyfter och skapar en minskning av trycket i mellanörat. När planet går ner, ökar lufttrycket. Om du har örontrumpeten inflammation, både uppstigning och nedstigning kan skapa ökat tryck problem i ditt öra.

Tips för Flying

För att undvika obehag när du flyger, se till att du inte har en förkylning eller nästäppa när du flyger. Ta en icke-sederande antihistamin avsvällande såsom Claritin eller receptbelagda Allegra-D innan du flyger. (Helst en dag i förväg och på morgonen du flyger, eller vilket framgår av en läkare). Också använda en avsvällande som Afrin innan du flyger. Efter härkomst, om dina öron blir igensatt, håll näsborrarna stängd och svälja för att utjämna trycket i ditt mellanörat. Försök också tuggummi hjälpa öppna ditt örontrumpeten.

Om inget av detta fungerar, prova en Valsava handlingsfrihet, som du har dina näsborrar stängda och försök att blåsa in luft i örontrumpeten att minska trycket. (Obs: inte utföra denna manöver, om du har en förkylning eller allergi som orsakar kronisk överbelastning. )

Potentiellt svåra problem

Långvarig undertryck i mellanörat kan deformera trumhinnan eller ben i mellanörat över tiden. Detta kan orsaka hörselskador. Inflammation och infektion på lång sikt kan urholka väggarna i mellanörat. Du kan uppleva hörselnedsättning, obalans och svårigheter med ansikts rörligheten på den sida av ansiktet där örat påverkas. I mycket sällsynta fall kan en infektion inträffa som kommer in i hjärnan, vilket leder meningit eller en hjärna abscess.

Tester för Negativa Ear tryck

Tympanometri är ett test som används för att utvärdera mellanörat fungerar. Det kommer att upptäcka vätska i mellanörat, negativa mellanörat tryck, störningar av väggarna i mellanörat och andra mitten öronproblem. En öron-, näs-och halsläkare (Otolaryngologist) kan utföra detta test för dig

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:utöva under graviditeten

Relaterade artiklar


 • Vilka är de behandlingar av cystor?
 • inåtväxande spik infektion
 • vad man ska göra för en näsblödning?
 • enkla sätt att gå upp i vikt
 • hur man handskas med en missbrukare och deras missbruk
 • bröst utvecklingsstadier
 • hur man förebygger spädbarn uttorkning
 • graviditetstest som används i läkare kontor
 • Vård & viktminskning
 • effekter av progesteron på livmoderslemhinnan
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com