sjösjuka förebyggande

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-04-18
Sjösjuka vanligtvis orsakas av en störning i innerörat. Denna störning kan kasta bort din jämvikt, vilket kan resultera i yrsel och kräkningar. För att undvika detta obehagliga tillstånd, det finns vissa förebyggande åtgärder som kan vidtas

Titta på vad du äter

Den mat du äter före och efter din resa har ett direkt resultat på hur du mår. Vissa drycker, såsom alkohol när konsumeras i överskott, kan förvärra sjösjuka. Undvik dem helt eller konsumera dem bara med måtta. Livsmedel som är extra kryddig eller tunga kan också få konsekvenser för sjösjuka och bör undvikas. Ät inte mer än kvällen innan du satte segel. Istället äter något väldigt milt för att undvika att rubba din mage. Drick mycket vatten dagen innan resan också, eftersom dehydrering kan förvärra sjösjuka.

Medicin

Det finns flera over-the-counter mediciner som kan lugna sjösjuka om det tas före debut av symtom. Den effektiva ingrediens, Meclizine, finns i produkter såsom Bonine, Antivert eller Dramamine. Om du tar en lång resa som en kryssning, kan du rådgöra med din läkare för en mer långvarig drog. Ett sådant recept är en lapp som innehåller skopolamin. Detta är ofta visat sig vara ett effektivt rättsmedel för åksjuka, men skopolamin kan ha biverkningar, inklusive dåsighet. Tala med din läkare innan du använder en patch som innehåller skopolamin.

Fler sjösjuka tips

Det finns flera andra åtgärder som kan förhindra uppkomsten av sjösjuka. Först väljer du en plats på det fartyg som kommer att uppleva den minsta rörelse. Normalt är mitt i en båt den mest stabila, medan den yttre vikarna är den mest volatila.

Dessutom sitter vänd åt samma håll fartyget är i rörelse för att undvika att kasta jämvikt ostadigt. Om du börjar känna dig sjuk eller ur balans, kan det hjälpa att fixa ögonen på horisonten. Undvik att stirra ner i vattnet. Titta bara rakt ut och hålla ögonen stilla.

Det är också en god idé att undvika att bli isolerade med andra människor som kan känna sjösjuk eller talar om att vara sjösjuk. Helt enkelt höra andra diskutera åksjuka kan spela en roll i hur du känner.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:typer av epilepsi hos barn

Relaterade artiklar


 • hur man rengör öronproppar
 • vad är en frisk kropp tjock delen för kvinnor?
 • hur man köper clomid
 • hur du tar bort slem från en sjuk bebis när man inte har en nässugen händig
 • förebyggande av utvecklingsstörning
 • om ansiktet cellulit hos barn
 • orsakerna till nedre högra buksmärtor under graviditet
 • användning av Premarin grädde
 • tecken på att du kan gå igenom klimakteriet
 • Varför är cirkulationssystemet viktiga för människor?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com