sova avbrott i klimakteriet

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-08
Sov avbrott under peri-klimakteriet och menopaus orsakas av en mängd faktorer, inklusive nattliga svettningar, värmevallningar, restless legs, täta urinträngningar, muskulös och gemensamma obehag samt stress som alla bidrar till otillfredsställande vila

Du behöver:.
kuddar.
Antihistamin.
Avsvällande.
Vatten.
Handdukar.
Kylklampar.
Anti-inflammatoriska piller och grädde.
Antibiotikum grädde (valfritt).
EpiPen (tillval).

Menopause associerad med dålig sömn

Enligt WebMD. com, sömnstörningar öka kraftigt efter klimakteriet. Klimakteriet är rutinmässigt förknippas med dålig sömnkvalitet, vilket kan vara resultatet av både psykologiska faktorer samt hormoner som är i förändring. Om en kvinna har värmevallningar, kan det leda henne att vakna. Innan den varma blixten inträffar temperaturen i kroppen stiger, som vanligtvis väcker en kvinna från sömn eftersom det känns som att vara i ett inferno. Även om värmevallningar inte helt väcka henne, kommer det att påverka henne tillräckligt för att lyfta henne ur en djup, vilsam stadiet av sömn i en lättare, mindre reparativ fas. Vissa postmenopausala kvinnor upplever värmevallningar under ett år medan andra kommer att ha dem i upp till fem år. Värmevallningar får inte störa väsentligt med sömn tid men förvisso röra upp sömnkvalitet och kan leda till trötthet nästa dag.

Andra händelser

Om en kvinna är känslomässigt upprörd, kan hon ha svårt att koppla av och fallande sov, som skär in i hennes viloperiod. Några kvinnor i klimakteriet rapport drömmer mycket och vridande i sängen en hel del. Om du får upp flera gånger under natten för att gå på toaletten, anses detta vara en bra indikator på störd sömn.

andningsproblem, brist på serotonin

När en kvinnas hormoner minska under klimakteriet, kan det leda till sömnapné, såsom snarkning. Många kvinnor börjar inte snarkning tills de är i klimakteriet. Detta kan vara ett tecken på obstruktiv sömnapné (OSA). När östrogen minskar, finns det också en minskning av serotonin, vilket behövs för att producera melatonin, som sömnhormonet.

Not Unusual

Sleep Foundation påpekar att sömnproblem är ofta resultatet av ångest och depression , som många kvinnor upplever under denna tid av sitt liv. Klimakteriet är en stor övergång i en kvinnas liv. Det finns många fysiska och känslomässiga utmaningar som måste uppfyllas. Kvinnor rapporterar mest sömnproblem under denna fas av sitt liv. Så många som 61 procent av postmenopausala kvinnor klagar över sömnlöshet problem.

Vad göra

Om du har sömnsvårigheter, klänning för säng i lätta kläder, undvika tunga filtar och, om nödvändigt, sätta på en fläkt eller luftkonditionering för att öka luftcirkulation. Drick inte koffein eller alkohol före sänggåendet och undvik sura och kryddstark mat som kan orsaka värmevallningar. Försök att få lite motion varje dag, som kommer att bära ut dig och hjälpa dig att sova bättre.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:medicin för att reglera menstruationscykeln

Relaterade artiklar


 • post ägglossning symtom
 • Medicaid sjukhem kvalifikationer
 • Hur du tar blodtrycksmätningar
 • te och viktminskning
 • Hur man överlever en karantän
 • Vilka är de behandlingar för sura uppstötningar under graviditeten?
 • lekutrustning säkerhet
 • hur man hittar en läkare i Philadelphia
 • hur man bevarar navelsträngar
 • hur man undviker senilitet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com