sunda matvanor planer för män

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-04-28
En hälsosam kost plan för män ut på att inrätta rutiner som gör att få rätt näringsämnen enkelt och bekvämt för dig. Det måste bli en livsstil. Att veta vilken mat att äta samt vilka livsmedel att begränsa är lika viktiga i att hjälpa dig skapa en hälsosam livsstil. USDA rekommenderar aktiva män konsumerar 2. 800 kalorier per dag för att fungera korrekt. Stillasittande män behöver bara 2. 200 dagliga kalorier

Foods att äta mer av

Ät en välbalanserad kost som innehåller mycket fiber och antioxidanter. Din kropp behöver kolhydrater, protein, fett, vitaminer och mineraler. Sunda matvanor planer för män är att äta fiberrik mat-hela korn som havre, hela vete, korn och brunt ris, samt fullkornsprodukter som pasta, tortillas och kex, linfrön, friska monosaturated och /eller fleromättade fetter; frukter och grönsaker.

Tolv livsmedel som rekommenderas av menshealth. com inkluderar spenat och andra gröna grönsaker, magra mejeriprodukter, havregryn, ägg, magert kött, mandel, baljväxter, olivolja, vassleproteinpulver och bär.

äter mestadels magert protein. Enligt nutrition. com och Mayo Clinic, innehåller magert protein fisk, tofu, vissa styckningsdelar av nötkött, fläsk och lamm, linser och bönor, fjäderfä (utan skinn), låg fetthalt mejeri livsmedel, och ägg. Du behöver bara sex till nio gram protein per dag för att uppfylla dina dagliga behov, sägs det i USDA. En portion är stor som en kortlek. Om du är styrketräning, är detta belopp ökas med endast 3-5 gram.

Mat att äta mindre av

Sänk ditt intag av mättade och /eller transfetter som en del av hälsosam kost plan. Mättade fetter finns främst i animaliska produkter, liksom friterad mat, många livsmedel snabb, kommersiellt beredd bakverk, förpackad spannmål, charkuteriprodukter och bearbetade livsmedel,
är
Transfett finns i härdade fetter såsom korta och delvis härdade oljor. Undvik eller begränsa gjorde livsmedel med dessa föremål. Många restaurang förberedda livsmedel innehåller transfetter, och du kommer inte veta detta utan att fråga din server.

Mellanmål

Mellanmål kan vara en undergång. Gör småätande ett medvetet beslut, inte ett känslomässigt ätande vana. Det finns en mängd hälsosamma och bekvämt mellanmål som kan ingå i en hälsosam kost plan för män. Du kan hjälpa både din budget och din midja linje genom att förbereda dig själv för de gånger då du vill ha en snabb pick-me-up.

Istället för rubrik till automat eller äta skräpmat, hålla en behållare av nötter vid skrivbordet. Nötter som pistagenötter, valnötter och mandel är proteinkällor som innehåller positiva hälsosamma fetter. Även om nötter innehåller nyttiga fetter, kom ihåg att de innehåller fetter och även kalorier. En portion skulle vara en palmful, säger USDA.

Håll färsk frukt tillgängliga. Frukt innehåller antioxidanter och fibrer och är en rekommenderad mellanmål val av American Heart Association. Äpplen, blåbär och bananer är särskilt näringsrika.

Ät popcorn utan tillsatt smör. Hetluft Imponerande är det mest hälsosamma sättet att förbereda sig popcorn.

Snack om fullkornsprodukter istället för chips.

Blanda vanlig yoghurt med färsk frukt och granola.

Istället för en hög fetthalt milkshake, har en frukt smoothie eller ett vassleprotein skaka.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:stora bröst och rygg problem

Relaterade artiklar


 • hur man hittar klinisk forskning prövningar för medicinsk och psykisk ohälsa
 • prenatal vitamin information
 • hur man kan eliminera fötter svullnad efter en C-sektionen
 • Kan man bli gravid på ofruktbar dagar?
 • om blödning mellan menstruationscykler
 • förhållandet mellan depression och alkohol
 • hur du skyddar dina öron
 • Syftet med förpackningar
 • Vad är en normal hCG nivå för graviditet?
 • Definitionen av tonåriga depression
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com