ta kontroll över din menstruationscykel

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-25
Att ta ansvar för menstruationscykeln, du först bör veta vad en normal fertilitet cykel ska se ut. Vissa kvinnor kan få problem med långvarig eller kraftiga blödningar eller till och med obekväm PMS-symptom. Om du upplever något av dessa gemensamma problem, kan enkla livsstilsförändringar hjälper dig att fixa dem

Tolka fertilitetscykeln

För att bättre förstå hur man mår bättre under menstruationen och vid andra tillfällen under din fertilitet cykel, kan det hjälpa att förstå hur den genomsnittliga cykel fungerar. Under menstruation, är livmoderhalscancer foder skjul i form av blod. Under denna tid, utsöndrar hypofysen det follikelstimulerande hormon-FSH-vilket stimulerar utvecklingen av en äggblåsa och ägget som den innehåller. Äggstocksfollikeln utsöndrar östrogen, vilket gör att livmoderslemhinnan att bygga upp igen och förbereda för ägglossning och eventuella implantation av ett befruktat ägg. Östrogen nivåerna ökar, så hypofysen känna detta och frigör luteiniserande hormon-LH-som stimulerar ägglossning. Efter ägglossningen blir follikeln som frigör ägget gula och blir en corpus luteum. Gulkroppen utsöndrar behövs progesteron. Progesteron är det viktigaste hormonet för de två sista veckorna av cykeln, den dämpar senare ägglossning. Men ibland progesteron är för låg och en kvinna kan uppleva svåra menstruella symtom.

Handskas med menstruella Svårigheter

Typiska menstruation kommer att pågå cirka fem dagar, med två till tre dagar för kraftiga blödningar och ett par dagar av ljus blödning . Om menstruationen är längre än sju dagar, är det troligt att din cykler kan vara för lång. Marilyn Shannon, författare till "Fertilitet, cyklar och näringslära," rekommenderar att vitamin A (20. 000 internationella enheter eller IE, dagligen) under längre menstruation. Efter en månad, säger hon, kvinnor bör varsel kortare cykler och kortare menstruation. Kvinnor som planerar att bli gravida, dock inte ta mer än 8000 IE av vitamin A per dag. Beta-karoten, finns i gult och grönt grönsaker som morötter, sötpotatis och squash, kommer att bidra till att komplettera vitamin A. Även zink och E-vitamin hjälper Vitamin A ämnesomsättning och hjälpa till att bidra till det normala menstruation. Essentiella fettsyror som de som finns i linfröolja kan också bidra till bildning av blodproppar. Om blödningen är mycket lång, kan du utveckla anemi, som bör bekämpas genom B-vitaminer, inte järn, som för mycket järn kan vara giftiga.
Smärtsamma menstruationer kan vara ett tecken på dålig kost, endometrios eller livmodern tumörer. För att bekämpa kramper och smärta, ta 800 till 1. 000 mg magnesium dagligen.

handskas med premenstruellt syndrom

Under lutealfas-två veckor efter mens när progesteron är höga-en del kvinnor kan uppleva uppsvälldhet, depression eller dåligt humör om progesteron nivåerna är för låga. Att bekämpa låga nivåer av progesteron och PMS, ta 200 till 600 milligram av vitamin B6 dagligen. Dessutom kan äta mer kostfiber hjälper till att höja östrogennivåerna, vilket i sin tur balans progesteron. Dessutom kan kostförändringar bidra till att bekämpa besvärliga symtom PMS, enligt Shannon. Begränsa konsumtionen av salt, socker, alkohol, te, tobak och choklad. Förlitar sig mer på fisk, fjäderfä, spannmål och baljväxter som proteinkällor istället för rött kött eller mejeriprodukter. Har du inte mer än två portioner mejeriprodukter per dag. Öka hälsosamma fetter och minska mättade fetter. Slutligen, öka intaget av grönt, bladgrönsaker och komplexa kolhydrater.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Fakta om narkotikaberoende

Relaterade artiklar


 • baby leverans komplikationer
 • social trygghet lista handikappande villkor
 • tecken och symtom på högt blodtryck under graviditeten
 • viktminskning hos spädbarn
 • fysiska utvecklingen i barndomen
 • Vad kan jag göra för att stoppa mina bröst från hängande?
 • för-och nackdelar med att vaccinera barn
 • struktur skelettmuskler
 • musik och hur det påverkar barnen
 • menstruella problem och klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com