tecken för Downs syndrom under graviditeten

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-04-20
Downs syndrom (trisomi 21) är en genetisk sjukdom där en person har en extra kopia av kromosom nummer 21. Under normala omständigheter, människor har totalt 46 kromosomer, som får 23 kromosomer från varje förälder. En person med Downs syndrom har dock kromosomer. Den extra kromosom ger upphov till olika fysiska och psykiska problem, ibland ganska allvarliga. Förutom genetisk testning (t. ex. fostervattensprov eller korionvilli provtagning), finns det inget sätt att avgöra om ett foster har Downs syndrom under graviditeten. Kan dock vissa tecken på sjukdomen kan upptäckas via ultraljud

förtjockat NACK Vik

Mot slutet av den första trimestern, de flesta kvinnor ges ett ultraljud där teknikern mäter klar vätska huden i nacken på barnets hals (den "NACK fold"). Foster med Downs syndrom tenderar att ha mer vätska det än de utan genetiska problem. Enligt ob-ultrasound. net, mellan 10 och 13 veckor en normal NACK gånger åtgärder som är mindre än 3 mm. Men med en NACK gånger tjockare än 3mm inte innebär att ett barn har Downs, det är helt enkelt ett tecken på att det kan

hjärtfel

March of Dimes rapporterar att nästan hälften av alla Downs syndrom bebisar har. hjärtfel. Dessa är ofta --- men inte alltid --- upptäckas på ultraljud. Majoriteten av Downs syndrom barn har ett totalt atrioventrikulärt kanal defekt (en ofullständig utveckling av vävnaden mellan hjärtats förmak och ventriklar) eller en ventrikelseptumdefekt defekt (ett hål i väggarna som skiljer vänster och höger ventriklarna). Båda dessa tillstånd kan kräva operation.

Ekogena Bowel

En ekogena tarmen är en hänvisning till ljusstyrkan i tarmen under en andra trimestern ultraljud. Tarmen ljusstyrka jämförs med ljusstyrkan på lever-eller omgivande ben. Om tarmarna är ljusare än lever och skelett, är det som tyder på olika problem, bland annat Downs syndrom.

Sår Atresi

Denna markör kallas "Double Bubble". Den hänvisar till en defekt i magtarmkanalen där vätska samlas i både duodenal bulbus och magen. Bredvid hjärtfel, är detta den vanligaste orgel anomali hos foster med Downs syndrom.

Sandal Gap

Några Downs syndrom barn har ökat klyftan mellan den första och andra tån. Detta är ofta upptäckas med ultraljud.

Hypoplasi

Ett ultraljud i andra trimestern kan ofta upptäcka hypoplasi, vilket är en förkortad ben i mitten av femte (pinky) finger. Detta sker i cirka 60 procent av barn med Downs syndrom.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:täta urinvägsinfektioner

Relaterade artiklar


 • vad är en frisk kropp tjock delen för kvinnor?
 • urinblåsan problem under graviditeten
 • Hur ofta ska du använda japanska kuddar avgiftning fot?
 • magproblem hos barn
 • bröst överbelastning i spädbarn
 • blödning med en försvinnande tvilling
 • hälsosam mat fakta för barn
 • enkla och billiga sätt att kontrollera antalet spermier
 • medicin för att hjälpa dig bli gravid
 • vad är en sinus skölja?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com