tecken och symtom på graviditet efter äggledaroperation

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-27
Äggledaroperation är ett medicinskt ingrepp där en kvinnans äggledare skärs eller blockerade för att förhindra spermierna att passera för att befrukta ett ägg. Processen är känd som att ha din tuber bundna och är en effektiv metod för att förhindra graviditet. Denna procedur är mer än 99 procent effektiv, men det är möjligt för rören att smälta ihop med tiden, vilket gör graviditet möjligt. Graviditet symtom efter äggledaroperation är samma som alla andra graviditet, så kontakta din läkare om något av följande symptom uppstår.

Ömma bröst

Ett av de första symptomen på graviditet är, frustrerande nog, också ett symptom många kvinnor handskas med deras tid kommer närmare. Efter befruktningen börjar kroppen producera mer östrogen och progesteron hormoner, vilket kan göra brösten ömma och känsliga. De kan också känna svullet och se större ut. Om brösten ont, prova att byta till en större sport-bh mer bekvämt stöd.

Trötthet

I början av graviditeten, din kropp producerar mer progesteron, ett hormon som i högre doser kan göra dig sömnig. Din kropp ökar också blod produktionen för att arbeta på det nya tillskottet som växer i magen, vilket kan sänka ditt blodtryck, vilket gör att du känner dig trött. Kombinera dessa två effekter och det är inte konstigt du känner som du aldrig vill krypa ur sängen.

Yrsel

annan bieffekt från din senaste blodtrycksfall är yrsel. I början av graviditeten, kommer din kropp slappna av och vidga dina blodkärl för att förbättra blodflödet till ditt barn. Detta gör din droppe blodtryck och gör att du känner yrsel. För att bidra till att bekämpa detta, inte hoppa måltider och försöka hålla din blodsockernivå jämn.

Illamående

Det mest kvintessensen tecken på graviditet är illamående, även känd som graviditetsillamående. Detta är faktiskt en missvisande, eftersom illamående kan uppstå när som helst på dygnet, för någon längre tid. Detta illamående beror på den snabbt stigande nivåer av östrogen som produceras, vilket gör att din mage att tömma långsammare. Graviditetsillamående kan pågå i några veckor till några månader, eller till och med genom hela graviditeten.

Spotting

Ibland en liten blödning och kramper har erfarenhet tidigt i graviditeten och, beroende på svårighetsgrad, kan misstolkas som en period. Detta faktiskt orsakas av det befruktade ägget fäster sig till slemhinnan i livmodern, som vanligen äger rum cirka två veckor efter befruktningen --- ungefär samtidigt din mens. Det finns i allmänhet ingen anledning till oro om kramp och spotting fortsätter, såvida det inte är mycket smärtsamma kramper med tunga mängd blod.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hur man känner igen tecken på arbetskraft

Relaterade artiklar


 • sexuella biverkningar av lisinopril
 • hur man kan stoppa en solbränna från klåda
 • social inlärning ändring teori beteende
 • sätt att få din arbetskraft
 • hur man känner igen tecken på arbetskraft
 • örat trycket problem
 • biverkningar av rättslig steroider
 • hur man ger en kille en sexuell massage
 • femte sjukdom symtom
 • hypothyroid i spädbarn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com