tips för att sluta röka

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-12
Att sluta röka är en av de svåraste saker du någonsin kommer att göra, men det är också en av de bästa beslut du kan göra för dig själv och för dem som älskar dig. Även om det inte blir lätt, finns det flera saker du kan göra för att göra processen att sluta röka lite mer uthärdlig och genomförbara. I slutändan kommer kampen att vara värt den enorma belöningen av att leva ett rökfritt liv

få hjälp

Berätta för alla du känner att du kommer att sluta röka. Detta är inte något som du bör försöka göra ensam. Du behöver stöd från nära och kära, samt folk att hålla dig ansvarig att dina mål. Starta en blogg, meddela det på jobbet och ringa din familj och vänner. Gör ett högtidligt löfte till dina barn. Ju fler människor som vet, desto större är chansen att du måste hålla dig till din plan att sluta.

Gör en plan

Skapa en plan för att sluta. De flesta människor kan inte sluta bara genom att gå cold turkey. Att göra en plan hjälper dig att ta saker ett steg i taget och fokusera ögonen på priset. Underskatta inte kraften i ett pris, förresten. Belöna dig själv med jämna mellanrum för att hålla fast vid din plan att ge upp cigaretter. Unna dig själv när du går en hel dag, vecka och månad utan att röka.

Få hjälp

Gå med i en grupp människor som är att sluta röka. Detta bör vara en viktig del av din plan, eftersom det ger dig ett ställe att gå när du känner dig blå, frustrerad eller bara sugen på en cigarett. Detta kan vara ett online-forum eller en stödgrupp i din stad.

Plan för Triggers

Var medveten om vad som utlöser din längtan efter en cigarett. Det kan vara att du alltid haft ett med ditt morgonkaffe eller med dina medarbetare på paus. Plan för att ersätta cigaretten med något annat, till exempel en morgon bagel eller uppgradera din kopp kaffe till en mocka i stället. Hoppa över rökpaus på jobbet och ta en rask promenad, som inte bara kommer hjälpa dig att undvika de utlösande men ger dig lite motion också.

Aldrig en puff

Säg till dig själv att du aldrig kommer att ta just en puff av en cigarett på nytt. Rökning är ett kraftfullt beroende och, precis som alkoholism, är det lätt att falla tillbaka till din gamla vana med endast en cigarett.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:är ögoncremer säkra under graviditeten?

Relaterade artiklar


 • livsmedel som innehåller mycket fiber för barn
 • vad är tecknen på manliga klimakteriet?
 • hur banken barnets navelsträngsblod
 • lägre UVI symptom för män
 • hur man gör en kundvagn sadelöverdrag
 • tidigt Graviditet och gas
 • hur man vidta förebyggande åtgärder för att undvika att bli sjuk
 • pediatriska genetiska sjukdomar
 • olika typer av allergi mediciner
 • earaches hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com