typer av epilators

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-30
Många typer av produkter hårborttagning finns för mörkt eller tjock hårväxt på benen, ryggen eller bikinilinjen. En epilator är en liten enhet som använder ett roterande huvud för att ta bort oönskat hår. Huvudet inte bara rakar toppen av hår på huden, men fortsätter att roten och drog hela håret

Typer

Två huvudsakliga typer av epilatorer existerar: den batteridrivna epilatorn och den elektriska epilatorn. Den batteridrivna (eller sladdlös) epilator använder två eller fyra alkaliska batterier. En elektrisk epilator kan även sladdlösa om det tar uppladdningsbara batterier. Andra modeller av elektriska epilatorer kommer med en AC adapter. Elektriska modeller har variabel hastighet och andra alternativ kontroll. Epilatorer kategoriseras också av typen av huvudet. Vissa epilatorer använder en serie pincett på roterande skivor medan andra använder en spiral av roterande tråd för att fånga och ta bort hår.

Fördelar

Alla epilatorer har en fördel gentemot många andra metoder hårborttagning eftersom de tar bort hår tillsammans med roten. Rakning, tweezing och ibland inte ger samma kvalitet på hårborttagning om den inte utförs på regelbunden basis. Hårborttagning med en epilator tar vanligtvis 10 till 15 minuter. Återväxt av hår varierar från person till person, men de flesta epilator användare finner att återväxten är lättare och finare än förut.

Överväganden

Epilatorer orsaka en del smärta eftersom de drar ut håret ur huden. Du kan minska smärtan genom att ta en varm dusch eller bad innan du använder en epilator. Detta gör att porerna att öppna upp och göra det lättare för håret att tas bort. Om du använder en epilator för första gången, öva på ett litet område innan du arbetar med mer känsliga områden. Vissa epilatorer kommer med en inbyggd mekanism för att minska smärta.

En annan faktor för att minska smärtan är att fortsätta använda samma typ. Om du byter din epilatorn tråd huvudet, ersätta den med samma typ av tråd huvudet. Byte från tråd till roterande pincetter kan öka smärta eller skapa ett ojämnt resultat.

Missuppfattningar

Epilatorer inte kommer att permanent ta bort hår. Istället arbetar epilatorn att ta bort oönskat hår som kan vara grova och svåra att få bort med andra typer av produkter hårborttagning. En epilator kan göra finare hår återföds än tidigare, men de flesta epilator användare fortfarande måste använda enheten minst en gång i månaden för len hud.

Varning

Använda en epilator kan orsaka inåtväxta hårstrån. En inåtväxta hår är ett tillstånd där håret är snitt strax under huden och växer precis under det översta lagret av huden. Huden runt inåtväxta hår blir inflammerad och infekterad, så småningom orsakar ärr om de inte behandlas på rätt sätt. ALOS, om du trycker en epilator för hårt på huden kan det roterande huvudet ger skrapmärken eller nedskärningar på huden.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:vad är en Pap-test?

Relaterade artiklar


 • Barn och bihåleinflammation
 • första trimestern utvecklingen av en baby
 • hem rättsmedel för snabb viktminskning
 • fysiska utvecklingen i barndomen
 • typer av syror som finns i magen
 • spädbarn lungproblem
 • prevera biverkningar
 • vitaminer bör kvinnor vidta?
 • hur man minimerar kramper lätt under din tid
 • Vad kan jag göra med mitt liv?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com