typer av epilepsi hos barn

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-18
Epilepsi är en diagnos som betyder bara "krampanfall". Ett beslag har också kallats en "fit" eller "kramper" och symptom varierar från tomt stirrande för kraftig skakning. Epileptiska anfall orsakas av onormal elektrisk aktivitet i hjärnan. Enligt Mayo Clinic, kommer 1 100 personer har ett anfall någon gång i sitt liv. För att diagnosen epilepsi, behöver ett barn att ha haft 2 eller fler anfall. Kramper i sig är inte farliga men kan orsaka skador beroende på var barnet är under anfall.

Staring eller absenser

Dessa typer av anfall kännetecknas av en kortfattad (vanligen ca 10 sekunder) period för att stirra ut i rymden. Vissa beskriver dem som "maskning av. " Ett barn som har en frånvaro beslag, även kallad petit-mal anfall, kommer inte att svara men den förefaller vara stirrade ut i rymden, dagdrömma. I ett komplext petit-mal, kan det också finnas tugga motioner eller andra mindre muskler engagemang. Vissa barn blinka också eller gnida sina fingrar tillsammans. Efter beslaget är över, är barnet helt alert. De flesta absenser börjar mellan åldrarna 4 och 14 till barn som är utvecklingsmässigt normala. De flesta är kvävas av 18 år. I allmänhet är yngre barnet är när han börjar få petit-mal-anfall, desto mer troligt att han kommer att växa ifrån dem.

Drop Anfall

Kallas även atoniska (utan tonen) eller akinetiska (rörelse utan) anfall, en barn med dessa kan vara promenader eller spela och plötsligt faller till marken. Dessa episoder varar bara några sekunder innan han är uppe och återupptar verksamheten. Vissa barn har flera drop anfall i följd. Barnet kan glatt spela när helt plötsligt börjar hon gråta och sedan faller ner. När beslaget är över, får hon upp glatt och fortsätter att spela. För de bevittnar en droppe anfall som det här för första gången visas att barnet ska "fejka". Risken för att bli sårad under en droppe anfall är stor. Vissa barn bära hjälm för att förhindra skallskador.

Infantil spasm

egenskaper infantil spasm är vapen nå ut och stelna. Beroende på barnets position, får chefen falla framåt eller bakåt Knäna kan också flex speciellt om hon ligger på rygg. Dessa anfall har sin debut vid en ålder på cirka 3 månader. När ett barn är inte längre ett spädbarn, diagnostisering av infantil spasm inte längre gäller, oavsett om hon fortfarande har epilepsi.

Grand mal-anfall

grand mal-anfall kallas även tonisk-kloniska kramper, eftersom det finns en hårdnande av muskler och medvetslöshet följt av rytmiska ryck av muskler. Det kan vara mest uppenbart i musklerna i ben eller ansikte. Vissa barn skrika i början av ett anfall. Även toalett utbildade barn kan förlora kontrollen över sin urinblåsa eller tarm under ett grand mal anfall. Efter att ha ett par anfall, kan en förälder eller barn känner igen en aura som inträffar före uppkomsten av ett anfall. Auran är en varning om en förestående anfall. Föräldrar rapport ibland att ett barn blir irriterad eller kinkig utan annan uppenbar orsak innan få ett anfall. Auras variera och ett barn till och med rapporterat att innan ett beslag, hon alltid kände sig som om hon hade något suddig på näsan.

Vad kan man göra om någon har ett anfall

I närvaro av ett barn med ett anfall, säkerhet är viktigast. Om barnet faller, hjälpa honom på marken och samtidigt skydda sitt huvud och se till att området är fritt från något som han kunde stöta. Lägg aldrig något i munnen. Tungan är ansluten till golvet i munnen. Det kan inte sväljas. Ett objekt placeras i munnen kan utgöra en kvävningsrisk. Ring för hjälp. I vissa fall är akut hjälp behövs. I fråga om ett barn med en känd krampanfall med sitt vanliga typ av anfall, ringer hans föräldrar eller efter sin ordinarie plan för förvaltning kan vara tillräckligt.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Varför är cirkulationssystemet viktiga för människor?

Relaterade artiklar


 • hur man kan sänka feber genom att blötlägga dina strumpor
 • hostmediciner som är säkra under graviditeten
 • Hur snabbt kan man bli gravid efter en förlossning?
 • om ärftliga egenskaper från föräldrarna
 • mentala utvecklingen av ett spädbarn i sin första 3 år
 • hälsofrågor för kvinnor
 • är ögoncremer säkra under graviditeten?
 • REM-sömn hos barn
 • vad är orsakerna till barnet diarré?
 • vad over-the-counter läkemedel påverkar missfall?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com