utöva under graviditeten

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-04-13
Många kvinnor väljer att inte utöva under graviditeten, men om det görs på rätt sätt, det kan vara en av de mest positiva saker du kan göra för dig och ditt barn. Det hjälper underlätta arbetsprocessen genom att bygga styrka och uthållighet. Det ökar tillförseln av syre, vilket alltid är till hjälp för dig och ditt ofödda barn. Det finns flera typer av motion som är säkra och effektiva under graviditeten

Yoga

Yoga är en lugnande typ av träning till skillnad från sina aeroba och styrketräningsprodukter motsvarigheter. Den fokuserar på andningsteknik, bor i centrum under rörelser och poser, och koncentration. Det finns olika typer av yoga och vissa är mer intensiv än andra. Hitta ett yogapass som huvudsakligen är till för toning och stretching. Det finns yoga klasser som är särskilt utformade för fosterdiagnostik ändamål. De flesta vanliga klasser finns på alla gym, men Yoga kommer sannolikt att behöva sökas på en speciell studio eller måste läras ut av en oberoende yoga instruktör.

Bad

Simning är en av de bästa hjärt övningar för gravida kvinnor. Andra former av hjärt som jogging, löpning eller stor genomslagskraft aerobics kan vara hård mot leder och muskler. Vattnet stödjer din kroppsvikt så skadan är mindre troligt. Simning kan bidra till att förbättra hjärt-och lungfunktion, samt öka uthållighet som krävs för att göra det genom arbete. Många större gym-särskilt de delar av nationella kedjor-har pooler. Beroende på vilken tid på året, kan du också simma i ett offentlig-pool anläggning.

Vandring

Walking är en av de minst kostsamma och mest praktiska metoder för träning. Allt du behöver är några bekväma kläder och bra promenadskor. Det är viktigt att skorna specifikt göras t. ex. gång. Om de inte kan kombinationen av detta plus din extra kroppsvikt skada dina knän och vrister. Du kan gå runt kvarteret, lokal park, köpcentrum eller på ett löpband. Detta kan vara en social typ av övning, så försök att få lite vänner eller familj att gå med dig. Den hjälper dig att hålla motivationen uppe och hjälper till att öka uthålligheten.

Varningar

Innan man påbörjar någon fitness regimen, att kontrollera med din läkare se till att du är frisk nog. Alltid dricka mycket vatten när du tränar så uttorkning kan orsaka för tidiga sammandragningar. Inte bedriver intensiv träning. Mild till måttlig ansträngning är allt som behövs för att upprätthålla hälsa och styrka under en graviditet. Om du känner smärta, avbryt träning direkt.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:bli gravid med låg spermiernas rörlighet

Relaterade artiklar


 • epilepsi hos spädbarn
 • hostmediciner som är säkra under graviditeten
 • Vad är stavar & kottar?
 • födoämnesallergier och dåligt beteende hos barn
 • hur man håller barnen friska under H1N1 influensapandemi
 • olika typer av allergi mediciner
 • klimakteriet med halsbränna
 • femte sjukdom symtom
 • omsorg för äldre i hemmet kontra sjukhem
 • hur man minskar svullnad i ansiktet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com