vad är tid klimakteriet?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-04-30

Tidiga tecken

Hur länge klimakteriet är olika för varje kvinna. Den första fasen, som kallas peri-klimakteriet, kan börja så tidigt som 10 år innan klimakteriet, enligt DrDonnica. com. De flesta kvinnor kommer att börja se klimakteriebesvär någonstans i fyrtioårsåldern. Om processen sker innan denna ålder, säger Medicinenet. com det kallas "tidig" klimakteriet. Några av symtomen att söka med peri-klimakteriet inkluderar oregelbundna perioder, vaginal torrhet och ömma bröst. En del kvinnor upplever också värmevallningar under denna fas. Den humörsvängningar som många förknippar med klimakteriet också kan visas under peri-klimakteriet period. Dessa symptom är resultatet av äggstockarna producerar mindre östrogen, som påverkar många delar av kroppen.

Tillägg

Processen för klimakteriet anses fullgjord när en kvinna har upplevt en avsaknad av perioder för en fullständig tolv månader, enligt Medicinenet. com. Men det betyder inte att alla klimakteriebesvär kommer att upphöra vid samma tidpunkt. Enligt DrDonnica. com, långsiktiga effekterna av klimakteriet inkluderar en ökad risk för benskörhet och hjärtsjukdom. Det är viktigt att vara medveten om dessa risker så att du kan ta ordentliga steg för att hålla kroppen frisk så länge klimakteriet och långt efter. Till exempel listor Medicinenet. com daglig motion, sparka rökning vana och en näringsrik kost lika bra förebyggande åtgärder för osteoporos. Vissa läkare kan också rekommendera en kalcium eller vitamin D tillägg, enligt denna hemsida.

Fortsatt Symtom

En del kvinnor fortsätter också att uppleva klimakteriebesvär som värmevallningar även efter mensen har upphört. Information om MSN: s Hälsa och Fitness sida säger att kvinnor som tar hormonersättningsterapi (HRT) kan uppleva en avkastning på värmevallningar när de slutar ta östrogen. Om symptomen är störande nog, kan en kvinna och hennes läkare överväga att utvidga HRT. Information om klimakteriet från HealthCentral. com säger också att de flesta kvinnor kommer att se en minskning i svårighetsgraden av symtom efter klimakteriet, även om symtomen fortsätter efter processen är klar.

Andra faktorer

Hur länge klimakteriet varierar mycket från kvinna till kvinna, och det är omöjligt att förutsäga exakt hur länge symptomen kommer att pågå. Enligt MDGuidelines. com, faktorer som kan påverka längden på klimakteriet omfatta den totala fysiska och psykiska hälsa före klimakteriet och svårighetsgraden av klimakteriebesvär. Även om det finns något sätt att förutspå hur länge klimakteriet, det finns många alternativ för att hantera de symtom som kan uppstå. Om du misstänker att du börjar klimakteriet processen, tala med din läkare om behandlingsalternativ som kan vara rätt för dig.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:typer av epilators

Relaterade artiklar


 • Hur progesteron arbete?
 • motion varningssignaler
 • användbara tips för sensorisk integration sjukdom
 • det bästa sättet att sätta i ögondroppar
 • baby utveckling i livmodern
 • klimakteriet och nippel ömhet
 • olika ögon kontakter
 • olika typer av allergi mediciner
 • njursten tips
 • diabetiker reaktion på socker
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com