vad som orsakar blod i sperma?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-04-26
Blod i spermier kan vara en stor oro, särskilt till dem som har upplevt den. Förekomst av blod i sperma kallas hematospermia. När du ser blod i sperma, är det rekommenderat att en läkare kontaktas för att utesluta några större medicinska tillstånd

identifiera faktorer

Om du har haft en skada på prostatan området kan du förvänta dig nog att se blod i dina spermier. Ett brutet blodkärl orsakar också blod i sperma, som kan en infektion. Blod kommer också finnas i spermier efter en biopsi. En vasektomi är en annan orsak för blodet att vara närvarande i sperma. Ibland under onani en kapillär kan spricka inne i penis och orsaka en blodig urladdning med utvisning av spermier.

Effekter

Blod i sperma inte direkt påverkar spermier, men det kan vara ett tecken på infektion som kan sprida smittan till det ofödda barnet. En läkare bör skärm om du har blödning innan du försöker bli gravid. Vissa män har rapporterat blod i sperma, men har inte klagat över smärta.

vem det påverka?

Det händer att vissa män efter puberteten, de flesta blödningsepisoder hända i åldrarna 30 och 40. Runt 50 års ålder, börjar prostrate för att förstora. De flesta män som har haft problem med blod i sin sperma kommer högst sannolikt att uppleva en upprepning episod senare i livet. Någon människa som har haft trubbig kraft det reproduktiva området är i riskzonen för blod i sperma eller någon hane som är i sport eller har varit i en trafikolycka.

När ska träffa en läkare

Blod i spermier kan vara en mycket skrämmande sak. Du bör se en läkare om du har något av följande symtom. Ömhet i pungen, obehag med tarmrörelser, smärta i nedre ryggen, blod i urinen, feber eller frossa och smärta med utlösning. Om du misstänker att det kan vara en sexuellt överförbar sjukdom, bör du omedelbart uppsöka läkare för att hålla smittan sprids till någon annan. Blod i spermier kan visas utan hot om något allvarligt, klarnar det oftast upp på egen hand utan behandling, och inte innebär en risk för någon typ att din sexpartner.

Behandling

När det finns blod i sperma, finns det inget behov av behandling, det kommer oftast klara upp på egen hand. Men Om det finns smärta tillsammans med tecken på blod, beroende på orsakerna till skada, kan behandlingen sängläge under en period. Stora skador kan kräva kirurgi, eller om det finns en cancertumör, som kräver strålning eller cellgiftsbehandling. Om blödningen är ett resultat av en infektion kan den behandlas med antibiotika.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:muntorsk hos barn

Relaterade artiklar


 • symptom på en partiella anfall
 • rökning under graviditeten
 • medicinsk självdiagnos hjälp
 • hur man avgör hjärtfrekvens
 • tips för att sluta röka
 • löss behandling som dödar löss & gnetter utan att lyfta
 • hur man handskas med vätskeansamling
 • effekter av progesteron på livmoderslemhinnan
 • kontaktlinser för-& nackdelar
 • vad är en blodkemin test?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com