wild yam & klimakteriet

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-04-11
Det finns mellan 40 miljoner och 60 miljoner kvinnor i övergångsåldern i Nordamerika, och många söker befrielse från obekväma klimakteriebesvär. Medan vissa kvinnor vänder sig till hormon-substitutionsbehandlingar, andra kan vara att söka ett naturligt alternativ. Wild Yam kräm kan ge hjälp till en del kvinnor, men förstå aktuell forskning och studier är viktigt för att göra ett välgrundat beslut när de söker hjälpa till med klimakteriebesvär

Funktion

Wild Yam innehåller diosgenin fytoöstrogen ingrediens. Av denna anledning är vild jams ofta för att lindra besvärande klimakteriet symtom som humörsvängningar, torrhet i slidan, irritabilitet, värmevallningar, kramper och sömnlöshet. Många kvinnor väljer hormonersättningsterapi att behandla obehagliga symptom på klimakteriet, men säger Klaus Ferlow, hedersordförande Master Herbalist för Dominion växtbaserade College i British Columbia, biverkningar av hormonersättningsbehandling, såsom ökad risk för bröstcancer, hjärtinfarkt, blodproppar och stroke, lämnar många kvinnor som söker det naturliga alternativet som finns i vild jams.

Teorier /Spekulationer

Klaus säger diosgenin i wild yam balanserar kvinnans menstruationscykel och reproduktiva hormoner. Wild Yam kan leda till att produktionen av naturligt progesteron och påverkar även kvinnans östrogennivåer. Det anpassar sig till vad kroppen behöver. Diosgenin dock inte kan konverteras med enzymer i kroppen, så det är gjort vetenskapligt laboratorier för att göra det till en mer absorberbara, effektiva alternativet.

Dosering

Wild Yam kommer i form av en creme och bör tillämpas på stora, tunna hudytor, såsom den inre lår, ansikte, hals, övre bröstet eller buken. Rotera applikationsstället dagligen. Låt tre månader för resultat. Klaus säger att ju längre en kvinna använder wild yam grädde, desto mer positiva effekter hon kommer att märka.

Expert Insight

I motsats till Klaus fordringar, hittade en 2001 Baker Medical Research Institute placebokontrollerad studie liten eller ingen effekt vilda jams på klimakteriebesvär hos kvinnor. I studien användes 23 övrigt friska postmenopausala kvinnor, hälften fick wild yam, och hälften fick placebo i tre månader. Kvinnorna dagböcker av sina symptom, och forskarna tog blod-och salivprov. Resultaten visade inga betydande negativa bieffekter. Emellertid inte kortvarig användning verkar inte gå att lindra klimakteriebesvär antingen

Överväganden

Timothy N. Groski, MD, varnar konsumenterna att under 2001, Food and Drug Administration krävs en tillverkare av wild yam grädde sluta prata om sin produkt har inga biverkningar, och att det var olagligt att säga sin produkt kan behandla eller förebygga benskörhet, klimakteriet, premenstruella syndrom, bröstcancer eller andra kvinnors sjukdomar hälsa.
Också, men han rekommenderar att man använder wild yam kräm för klimakteriet behandling, Klaus konstaterar att progesteron pulver som används i grädden kommer från sojabönor, många av dem är genetiskt modifierade (GMO) och de långsiktiga hälsoeffekterna är inte kända.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:hur man minskar svullnad i ansiktet

Relaterade artiklar


 • osteoporos hip övningar
 • Hur är blodtrycket kontrolleras i hjärtat?
 • hur man kan jämföra graviditetstester
 • hur man bli gravid med en 38-dagars menscykel
 • svullna ögonlock rättsmedel
 • dynamisk ländryggen stabilisering övningar
 • hälsosam puls
 • graviditetstest som används i läkare kontor
 • Vad är stavar & kottar?
 • Vilka är orsakerna till bakteriell vaginos?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com