Alzheimers tester och diagnos

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-06
Alzheimers sjukdom är en hjärnsjukdom som påverkar mer än fem miljoner människor i USA. Det förstör hjärncellerna och orsakar minnesförlust och successivt försämrade psykiska funktioner. Det finns inget botemedel och påverkar kommer att fortsätta att försämras fram till patientens död. Mediciner kan vara effektiv i att hejda nedgången och förbättra det dagliga livet för de drabbade om sjukdomen upptäcks tidigt nog. Diagnostisera Alzheimers sjukdom, innebär dock att många prov för att ge en rättvisande bild i patientens allmänna hälsa.

Medical History

En av de första saker som läkare kommer att göra för att måla en fullständig bild av patientens välbefinnande är att ta en fullständig medicinsk historia, inklusive alla tidigare och nuvarande sjukdomar och mediciner. Alzheimers kan vara genetisk, så ta reda på om någon familjemedlem hade Alzheimers eller andra demenssjukdomar är också viktigt. Demens kan orsakas av ett antal sjukdomar, som depression och infektion, så utesluter dessa möjliga medicinska orsaker är viktigt.

mentala status Tester

Dessa tester är att kontrollera den nuvarande psykiska tillstånd av patienten. Frågor som dagens datum och minnas en lista med ord att upprepa tillbaka några minuter senare är viktiga ledtrådar till ett belopp av kognitiv försämring närvarande. Ett vanligt test som utförs är det mini-mental state examination, eller MMSE. Detta test innebär en rad frågor till patienten, och betyg svaren på en möjlig maximal poäng på 30. Lägre betyg ange en möjlig demens sjukdom.

Diagnostiska test

Eftersom demens också har orsakats av andra medicinska tillstånd, är en fullständig fysisk undersökning komplett med diagnostiska tester utförs. Blod-och urinprover samlas in och testas för sådana villkor som blodbrist, njur-eller leversjukdom och tyreoidearubbningar. Det är viktigt att utesluta dessa möjligheter så orsaken till demens symtom, eftersom dessa är behandlingsbara tillstånd och när de är under kontroll, kan minnet och psykiska problem försvinner.

Neurologisk undersökning

Lika viktigt som det fysiska tentamen, identifierar neurologiska examen möjligheten av andra sjukdomar i hjärnan genom att bedöma funktionen av hjärnan och nervsystemet. Sjukdomar och sjukdomar som en hjärntumör, kan Parkinsons sjukdom och en stroke kan också orsaka demens-liknande symtom. Under tentamen kommer läkaren att testa saker som dina reflexer, koordination och ögonrörelser.

Hjärnröntgen

Imaging teknik gör läkarna för att se detaljerade bilder av hjärnan, så att de ser några avvikelser som kan orsaka demens symtom. Dessa avvikelser kan inkludera blodproppar, blödningar och tumörer. MRI, en maskin med hjälp av radiovågor för att skapa en detaljerad bild av din hjärna, är ofta utnyttjas för att ge läkare att viktiga topp inuti ditt huvud. När alla fysiska och medicinska möjligheter har uteslutits, kommer läkarna då beakta diagnos av Alzheimers.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:define ögonläkare

Relaterade artiklar


 • risker med permanent makeup
 • Perimenopause & kost
 • typer av p-piller dispensrar
 • olika typer av allergi mediciner
 • naturliga produkter för nästäppa
 • hur man rengör och lagrar kontaktlinser
 • inåtväxta tånagel avhjälpa
 • hur man undviker att få influensa under de kalla vädret
 • kan blockeras rör orsaka falskt negativa graviditetstest?
 • förfarande för pediatrisk intramuskulära injektioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com