Är det säkert att simma i en pool med alger?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-12
Är det tillväxt som är omkörning din pool bakgård simning skapa en hälsorisk för din familj? Inte av sig själv. Innan du slåss med pool slem, beväpna dig med lite fakta. Du och din familj kommer att vara säkrare och hälsosammare

Alger Fakta

Samma egenskaper som gör alger en viktig del av naturliga marina ekosystemen gör det till en potentiell fara i din pool. Det är, alger skapar en atmosfär där bakterier kan växa.

Alger är en kategori av nonflowering växter som innehåller alger och massor av andra former, hela vägen ner till encelliga organismer. Eftersom alger innehåller klorofyll, återger den med hjälp av fotosyntes. De flesta bakgård och offentliga pooler är beläget i starkt solljus, och vattnet är inte att flytta vägen en vattenförekomst i naturen gör. Detta innebär att potentialen för reproduktion betydligt förstärks, vilket är anledningen till alger kan blomma så snabbt i din pool. Det är inte ovanligt att se gröna alger ta över en pool i en dag eller två.

omfattande närvaro av alger kan tyda på bristande grundläggande pool hygien som adekvat filtrering och klorering. Men detta är inte alltid fallet. Alger sporer förs in i poolen av vind eller nederbörd, och en del förs in av simmare, särskilt om de har varit i andra pooler som innehåller alger eller i naturliga miljöer simning.

Bakterier, och då

Inte alla bakterier är skadliga, vissa kan vara mycket fördelaktigt, med nödvändigt, att det mänskliga matsmältningssystemet. Andra används för att producera livsviktiga mediciner, jäsa vin och höja bröd. Men bakterierna kan du söka i din pool är ofta inte den fina slag.

skyldige ansvarar för att bakterier i din pool är, troligen, du. Människor utför alla typer av bakterier, även när de är bra. Men om de inte är, riskerna är särskilt stora. De flesta människor bär en liten mängd avföring på dem, ibland med skadliga bakterier. Därifrån gör bakterier kontakt med andra simmare, som orsakar sjukdom eller infektion. Men även utan direkt kontakt, kan bakterier spridas.

alger och bakterier

Alger stimulerar tillväxten av bakterier genom att tillhandahålla mat för det. Ordinarie pool kemikalier som klor kommer, under de bästa förhållanden, dödar bakterier. Men om det finns alger närvarande, det är mycket svårare att utrota bakterien. Detta eftersom de livnär sig på "slem" som produceras av alger.

Bakterier är mikroskopiska och omöjlig att se med blotta ögat. Därför kommer du aldrig att kunna identifiera bakterier i din pool. Alger, å andra sidan, är ganska synlig. Det är därför vikt så ofta läggs på utrotning av alger i simbassänger, även om själva växterna inte är giftiga.

Tillåtna Hygien

Ju mer folk bada i en pool, desto mer bakterier är det sannolikt innehåller . Korrekt filtrering och cirkulation är avgörande för att hålla bakterier hanterbar. Uppmärksamhet åt dessa faktorer kan också kraftigt begränsa algtillväxt.

De flesta simhallar kräva att enskilda dusch innan poolen. Detta är användbart i ett par olika sätt. Först får duschen skölja bort farliga bakterier. För det andra, alla alger sporer kvar på baddräkter som varit i havet eller en sjö kan tas bort också.

Det är viktigt att sjuka barn eller vuxna inte bada i offentlig eller familj pooler. Det är inte bara bakterier som kan spridas på detta sätt, men virus, liksom. Tänk på en simbassäng som en kommunal badkar. Oavsett är tvätta bort av din Bathmate kan mycket väl vara tvätt på dig.

Andra alger Risker

De flesta alger i simbassänger skapar en hal slem, vilket ökar sannolikheten av ett fall. Detta kan leda till personskador eller tom drunkning.

De kemikalier som används för att bekämpa alger kan vara farligt och orsaka irritation i ögonen och andningssystemet av barn och vuxna. Korrekt pool underhåll kan bidra till att förhindra spridning av en algblomning, så dessa kemikalier inte kommer att behöva införas. Lagring och användning av pool kemikalier kan också orsaka andra faror om enskilda föreningar är oavsiktligt blandade. Ta väl hand för att lagra din pool kemikalier, och läsa etiketter, akta alla varningar.

ha roligt och vara säker

Simning är en av de mest njutbara och avkopplande aktiviteter för barn och vuxna. Läkare rekommenderar den som en miljövänlig verksamhet med hög hälsofördelar. Håll det på det sättet: Ta några enkla steg för att hålla din pool ren, säker och fri från bakterier och alger.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:komplikationer av preemies

Relaterade artiklar


 • motion under graviditet och risker
 • medicin för att hjälpa dig bli gravid
 • förståelse Alzheimers
 • täta urinvägsinfektioner
 • venös trängsel syndrom
 • vad som orsakar yrsel när man står upp?
 • vad är neuropati?
 • hög testosteron orsakar
 • hur man läser sonogram
 • e.
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com