Barn & magont

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-15
Magsmärtor hos barn orsakar lidande för föräldrar och barn. Distress för barn kommer för att de känner dåligt, för föräldrar, är det för att de ofta inte vet vad som är fel. Det finns flera anledningar barn upplever buksmärtor, från lindrigare till allvarligare. Det är viktigt att titta på barnets hälsa historia och hans eller hennes symtom för att förstå eventuella sjukdomar och behandling

Icke-allvarliga

Den vanligaste orsaken till buksmärtor är maginfluensa eller matförgiftning. Även symptom som kräkningar, diarré eller feber gör att barnet obekväma, de är inte livshotande och kommer så småningom passera. För magsjuka och matförgiftning, hålla barn släckt och bekvämt är viktigt.

Enligt barnläkaren Dr Sears på sin hemsida Ask Dr Sears är gas den vanligaste orsaken till buksmärtor. I det här fallet, erfarenheter barnet skarp smärta och kramp utan andra symptom som kräkningar och diarré.

Förstoppning presenterar som allvarlig och ofta kronisk buksmärta. Smärtan beskrivs som nära naveln. Hälso-Barn av partner i Pediatrics definierar förstoppning som "en hårt strukturerad avföring eller en pall som är svårt eller smärtsamt att passera. " Även om inte värre om det inte behandlas, kan förstoppning leda till andra sjukdomar som hemorrojder och urinvägsinfektioner.

Ofta förbises som en orsak till buksmärta är matintolerans. Mejeri, vete, nötter och ägg orsakar ofta en intolerans som framställer som en ont i magen. Det bästa sättet att avgöra en intolerans genom att eliminera livsmedlet i fråga och se om magen värker förbättras.

Till sist är en stor anledning till magont stress och ångest. Föräldrar måste se på situationer där magont uppstår. Föra en logg över vad som gör smärtan värre eller bättre. Noggrann dokumentation kan avgöra om sjukdomen är relaterad till en stressande situation som läxor eller sysslor. Tala med din läkare om eventuella beteendemönster behandlingar-belöningar, terapi och så vidare

Allvarliga

Den allvarligaste buksmärtor är från blindtarmsinflammation. . Blindtarmsinflammation börjar som en måttlig obehag i naveln enligt DrSears. Men till skillnad från de icke-allvarliga sjukdomar som nämns ovan, flyttar blindtarmsinflammation smärta ner till nedre högra sidan av magen och ökar i intensitet. Leta efter en gradvis ökning av smärta, som ligger runt höger nedre delen av buken, feber och även en vägran att gå. Det är viktigt att söka vård om du misstänker att ditt barn har blindtarmsinflammation.

Behandling av icke-allvarlig smärta

den bästa lösningen för icke-allvarliga buksmärtor är oftast massor av vila och flera vätskor. Prova en varm vattenflaska på magen att slappna av och lindra obehag. Betrakta ett varmt bad också. Teer, t. ex. ingefära, mynta eller kamomill kan också lindra magont.

Brist på fiber och /eller vatten är de vanligaste orsakerna till förstoppning. Därför rekommenderar Partners i pediatrik öka vätskeintaget såsom juice-beskär och äpple. Dessutom föreslår barnläkare bland annat mer fiber i vätskor som Metamucil i juice, eller fiber i kosten. Grönsaker, popcorn och kli är tre bra fiber livsmedel. Begränsa mejeriprodukter och bananer eftersom dessa kan vara förstoppande.

behandling av svåra smärta

Ring din barnläkare om ditt barn upplever outhärdlig smärta, särskilt i den nedre delen av buken. Om det finns blod i avföringen eller kräkas, snabb andning, ryggsmärta, smärta vid urinering eller medvetslöshet, dessa symtom som du måste omedelbart söka läkarvård.

Slutsats

Enligt Partners i pediatrik, "Buksmärta kan orsakas av infektion, trauma, obstruktion, förstoppning, kolik, emotionell upprörd, födoämnesallergier, menstruella kramper, åksjuka och urinvägsinfektioner, för att bara nämna några. "Uppenbarligen finns det ett stort utbud av orsakerna till buksmärta från stress till blindtarmsinflammation. Viktigast att komma ihåg är att om smärtan är allvarligt och ökande, få omedelbar medicinsk hjälp.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:normal puls under graviditeten

Relaterade artiklar


 • naturliga induktion teknik
 • Alzheimers tester och diagnos
 • drogmissbruk gruppterapi tekniker
 • Efexor som behandling för klimakteriet
 • sunda matvanor planer för män
 • om körtelfeber i spädbarn
 • hur man: tycker det är - 1984 i Massachusetts
 • rökning alternativ
 • hur man undviker H1N1
 • vad som orsakar muskelknutor?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com