Fakta om Lactobacillus acidophilus

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-09
Lactobacillus acidolphus är en art av bakterier gruppen Lactobacillus, som liknar de bakterier som lever i tunntarmen och vagina av människor. När det tas som ett komplement, det är känt som en "probiotisk" och finns i olika former. Probiotika är tros ha betydande hälsofördelar och anses vara en säker kompletterande behandling för en rad olika villkor

Källor

Även om de förekommer naturligt i kroppen, kan probiotika kan konsumeras i form av ett tillägg eller i ett antal livsmedel inklusive yoghurt och vissa typer av mjölk. En form av mjölk som innehåller Lactobacillus acidophilus är känd helt enkelt som acidophilus mjölk. Du bör inte konsumera muntliga acidophilus kompletterar om immunförsvaret är försvagat eller om du har någon form av intestinal skada.

Fördelar

Lactobacillus acidophilus är bra för att den producerar vitamin K, laktas och sådana antimacrobial ämnen som acidolphilin, lactocidin, bacteriocin och acidolin. Dessa vitaminer och bekämpa bakteriell vaginos, laktosintolerans, diarré och andra villkor, även om dess effektivitet varierar med var och en. Se referens 1 för en grundlig förteckning över villkor som Lactobacillus acidophilus behandlar, och liknande studier.

Dosering

Rätt dosering av Lactobacillus acidophilus är beroende av ålder och metoden där den förtärs. För de flesta förhållanden är det tas oralt i tablettform och bör det finnas konsumeras enligt anvisningarna på flaskan, men de är oftast tas en gång dagligen.

Bakteriell vaginos behandlas ofta genom en koncentration på 100 miljoner kolonibildande enheter (en cell som kan replikera i en hel koloni) per milliliter i åtta uns av yoghurt (intagna eller sätts in i slidan), eller i tablettform sätts in i slidan. Diskutera med din läkare vilket alternativ som är bäst.

För diarré, är ett stolpiller som innehåller 1,5 gram av bakterier som används. Den rekommenderade dosen för barn är ungefär en fjärdedel av den dos som vanligtvis används för vuxna. Diskutera med din läkare rätt dos för att ge dina barn.

Biverkningar

Om den används på rätt sätt är risken för biverkningar liten. De vanligast rapporterade biverkningarna är gas-och magbesvär, särskilt i de som är laktosintoleranta och konsumera bakterier genom mejeriprodukter. Detta brukar avta när du fortsätter dess användning. Om det tas i form av en vaginal tablett för bakteriell vaginos, kan en mild brännande känsla i slidan förekomma.

Varningar

På grund av en märkbar brist på bevis som stöder dess säkerhet hos gravida kvinnor, användning av Lactobacillus acidophilus som Kvinnor som väntar bör kontrolleras noggrant av läkare. Om du för närvarande genomgår cancerbehandling såsom kemoterapi eller strålning eller tar immunsuppressiva läkemedel, undvika att använda Lactobacillus acidophilus grund av en ökad risk för hjärt-ventil och infektioner blod.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:vad som orsakar en svampinfektion hos spädbarn pojke?

Relaterade artiklar


 • bmi information
 • bröstcancer stadium IV cancerbehandlingar
 • viktminskning under amning
 • normal puls för en manlig
 • kan du utveckla allergier under graviditeten?
 • struktur av blodkärl
 • Fakta om narkotikaberoende
 • stora bröst och rygg problem
 • Botox metoder
 • C-vitaminbrist hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com