Fitness och näring för tonåringar

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-10
Om du tillbringar mycket tid att äta snabbmat och sitta när man spelar med elektroniska leksaker gillar telefoner, MP3-spelare och datorer, du ställer dig upp för hälsorisker i framtiden. Utan ordentlig näring, kommer din kropp inte har motståndet mot att kämpa mot virus. Brist på motion kan orsaka sammanbrott i kroppens förmåga att kämpa mot sjukdomen. Genom att göra gradvisa förändringar kan du stänga av dessa hälsorisker runt

hälsosam kost

Det är bäst att göra ändringar i din kost successivt. Det är lätt att misslyckas om du lägger för många förändringar på plats på en gång. Analysera den mat du äter för närvarande och arbetar för att ersätta den unhealthiest livsmedel med bättre val. Snabbmat och friterad mat är hårt på kroppen. Du kan fortfarande äta, bara ta sig tid att göra hälsosamma val. De flesta restauranger erbjuder hälsosammare menyalternativ som frukt, grillad kyckling och sallader.

Ätstörningar

bantning och motion tas till det extrema kan leda till ätstörningar. När räknar kalorier och tvångsmässiga motion ersätter normala matvanor och tid med vänner, kan du vara på väg mot en ätstörning. Anorexi och bulimi är två av de vanligaste ätstörningar som drabbar tonåringar, enligt TeensHealth. Överdriven bantning eller utövar är skadligt för din kropp. Din kropp kommer att berövas nödvändiga näringsämnen och vitaminer och kommer att gå in svält-läge. Kräkas efter att ha ätit --- eller binging --- är också farligt för kroppen och kan orsaka skador i halsen.

motion och hälsa

Motion är en viktig del av ett hälsosamt liv. Det finns tre typer av träning som kommer att förbättra din kropps hälsa. Aerob träning får ditt blod att pumpa, vilket hjälper ditt hjärta. Det ökar också din andning. Styrketräning ökar muskelmassan. Starka muskler skyddar din kropp och du kan bränna av extra kalorier. Flexibilitet utbildning kommer att stärka och sträcka på leder och muskler. Förbättra din flexibilitet kommer att skydda dig från ansträngda muskler. Hitta sport och övningar som täcker samtliga tre områden.

Motion och vikt

Regelbunden träning ger ett underbart sätt att gå ner i vikt. Välj en sport eller aktivitet som du gillar och schemalägger motion i din dagliga rutin. Om du inte har tränat på ett tag, se till att underlätta i det gradvis. Om du inte kan passa in daglig motion, försöker ställa in 30-minuters träningspass minst tre gånger per vecka. När kroppen anpassar sig till mer motion kan du öka längden träningspass eller antalet dagar varje vecka du tränar.

Friska Självbild

Det är normalt att oroa självbild, men låt inte dessa farhågor leda dig att göra farliga val. Kostförändringar måste ske stegvis och tyngdpunkten måste ligga på hälsa och välbefinnande, inte särskilt organet. Ändra kosten, räkna kalorier, och lägga i motion hjälper om du har frågor om din vikt. Crash diet, äta för få kalorier och diet modefluga har alla sina egna hälsofrågor.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:information om ringorm behandling för barn

Relaterade artiklar


 • fytokemikalier som efterliknar effekten av östrogen i kroppen
 • inte lågdos preventivmedel med en högre risk för graviditet?
 • klimakteriet hormonnivåer
 • vad är en sinus skölja?
 • lekutrustning säkerhet
 • hur man förfalskar sjuka och få ut av skolan
 • plastflaska faror
 • val av livsmedel för snabb viktminskning
 • vad är orsakerna till smärtor i brösten hos kvinnor?
 • viral utslag hos barn
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com