Graviditet & katt urin

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-13
Ungefär 10 av 10. 000 barn föds med defekter som ett resultat av att deras mödrar utsätts för katt-urin och avföring under graviditeten, enligt babycenter. com. Några av dessa defekter kan även leda till döden. Du kan dock bidra till att begränsa riskerna och fortfarande hålla din katt

Fakta

När man är gravid, din exponering för en katts urin och avföring genom hans kattlådan sätter dig i risk att utveckla en infektion som kallas toxoplasmos. Toxoplasmos sprids genom en parasit, Toxoplasma gondii. Katter kontrakt denna parasit genom fåglar, möss, rått kött, och jord. Parasiten multiplicerar sedan i kattens tarmar och sprids genom hans avfall. Även det är någon som löper risk att toxoplasmos, speciellt gravida kvinnor är rådas att iaktta försiktighet, eftersom parasiten kan få ödesdigra konsekvenser för fostret.

Diagnos

Toxoplasmos upptäcks genom ett blodprov, men är inte gjort om inte din läkare anser det nödvändigt. Under din första graviditet checkup så kommer din läkare att be dig om din exponering mot katter och förklara riskerna för dig. Enligt familydoctor. org utvecklar du immunitet mot toxoplasmos om du får det, men du var tvungen att ha behandlats för det nio månader innan du blev gravid för att det inte påverka ditt barn.

Risker

Om du utvecklar toxoplasmos medan du är gravid, kan det påverka ditt ofödda barn. Biverkningar, såsom hjärnan och organskador, kan upptäckas i ett ultraljud. Men i vissa fall kan toxoplasmos orsaka missfall, dödfött eller plötslig spädbarnsdöd.

Leva med din katt

Enligt Humane Society i USA (HSUS), är gravid betyder inte att du behöver ge bort din katt. Men råder babyzone. com att du inte får en ny katt om du är gravid, och för att undvika herrelösa katter. Om din katt håller sig utomhus, försöker övervaka sin verksamhet. Till exempel, om du hittar hon jagar en hel del, vara extra försiktig runt hennes urin-indränkt kullen och jord. Den HSUS stater du behöver inte hålla din katt inomhus.

Förebyggande /Lösning

Enligt HSUS är toxoplasmos inte exklusivt för katter. Du kan också kontrakt den från andra djur, liksom rått kött, otvättade frukter och grönsaker, opastöriserad mjölk, jord och förorenat vatten. Undvik dessa saker när du är gravid. Dessutom har en älskad rengöra kattlådan. Tillämpa god hygien genom att tvätta händerna efter att du brudgum eller leka med din katt. Håll katter borta från köket bänkskivor och inte mata dem tabell mat.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:reoccuring svampinfektioner

Relaterade artiklar


 • information om ringorm behandling för barn
 • definitiva tecken på graviditet
 • kan du vara gravid och ändå få en tid?
 • ta kontroll över din menstruationscykel
 • om vita blodkroppar
 • återkommande öroninflammation
 • hur man vet om du har ett äpple eller en päronformade kropp
 • hur man håller barnen friska under H1N1 influensapandemi
 • hemtjänst anläggningar kontra vårdhem
 • hur mycket vikt ska jag förlora innan jag blir gravid?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com