Hur lång tid efter ägglossningen kan du testa för graviditet?

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-03
För par som försöker bli gravida, till vänta mellan ägglossning och tiden ta ett graviditetstest kan vara plågsamt. Det finns flera faktorer som påverkar hur lång tid efter ägglossning en kvinna kan testa för graviditet, inklusive testets känslighet som används och kvinnans egen kropp och normala menstruation mönster. Medan de flesta experter rekommenderar att vänta de traditionella 14 dagar efter ägglossning före testet för graviditet, är det möjligt att upptäcka graviditet innan dess i vissa kvinnor

Identification

Den första nyckeln till att ta reda på hur lång tid efter ägglossning kan du testa för graviditet är att identifiera det exakta datumet för ägglossningen. Medan den allmänna regeln är att för en typisk 28-dagars cykel ägglossning på dag 14, få kvinnor har denna "typiska" cykel. Lyckligtvis finns det sätt för par som försöker bli gravida att identifiera ägglossningen ganska enkelt, att hjälpa dem optimalt tid samlag och avgöra när ett graviditetstest kan tas. Ägglossning prediktorn kit och temperatur kartläggning är de två mest använda metoderna för att identifiera det exakta datumet för ägglossningen.

Tidsplan

Hur lång tid efter ägglossningen kan du testa för graviditet beror på vilken typ av graviditetstest används : den traditionella undersökningar eller högre känslighet tidigt graviditetstest. Traditionella tester är billigare och anspråk på att vara 99 procent korrekt upptäcka graviditeten börjar den första dagen i en missad tid. För de flesta kvinnor denna dag är cirka 14 dagar efter ägglossning.

De flesta par som försöker bli gravida inte vill vänta tills en missad tid att testa för graviditet och föredrar att använda tidigt graviditetstest. Dessa tester är något dyrare än traditionella prov och hävdar att upptäcka graviditet i de flesta gravida kvinnor börjar fem dagar innan en missad tid. För att fastställa den första dagen kvinnor kan testa för graviditet med dessa tester, hjälper det att veta den genomsnittliga längden på lutealfas. Den lutealfas är antalet dagar mellan ägglossning och menstruation och kan lätt bestämmas genom att göra ett par månader av temperatur diagram eller ägglossning byggsatser prediktorn. Kvinnor med en 12-dagars lutealfas kan försöka testa för graviditet sju dagar efter ägglossning, medan kvinnor med en vanlig 14-dagars lutealfas längd kan prova nio dagar efter ägglossning.

Förebyggande /Lösning

Det kan vara möjligt för vissa kvinnor att få positivt graviditetstest resultat sju till nio dagar efter ägglossningen, mest OB /GYNs råda sina patienter att vänta tills åtminstone den första dagen i deras missade tiden att börja testa för att undvika falskt negativa resultat. I vissa kvinnor tar det längre tid för det befruktade ägget att implantera i livmodern och för produktion av graviditetshormonet, HCG, att börja än det gör i andra. Några lyckliga kvinnor kan få positiva resultat så tidigt som sju dagar efter ägglossning, medan det för andra kan ta 14 dagar eller längre för tillräckliga mängder av HCG som ska produceras.

Varning

En annan faktor för par att tänka på vid val att tidigt vidta graviditetstester är att tidiga missfall är ganska vanligt. Kvinnor som väntar på att ta ett graviditetstest får aldrig veta att de var gravida, för att undvika besvikelse de skulle känna i fråga om ett tidigt missfall som annars skulle ha gått oupptäckt.

Överväganden

Samtidigt som det är lätt för par att avgöra när kvinnan har ägglossning är det inte lätt att avgöra när ett befruktat ägg implantat i livmodern och börjar en livskraftig graviditet. I genomsnitt har de flesta befruktade ägg implantat mellan åtta till 10 dagar efter ägglossningen, och det tar ett par dagar efter detta för nog HCG att registrera sig på ett hem graviditetstest.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:läkemedel fakta för tonåringar

Relaterade artiklar


 • ta hand om dina öron
 • frekvent urinering dagtid hos barn
 • Vilka mediciner orsaka erektil dysfunktion?
 • kan jag sluta min tid från att komma?
 • varför är menstruationscykeln undertryckta under graviditeten?
 • artificiell familjeplanering frågor
 • tecken på att du kan gå igenom klimakteriet
 • med en period då gravid
 • klimakteriet hälsa
 • medicinering till kvinnor med brist på sexuell lust
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com