Hur utsöndringsmekanismerna systemet att fungera?

Inlagd av: Jonathan Nyberg uppdaterad: 2015-05-21

Du behöver:
BMI kalkylator
. Normala blodsockernivåer.
Normal sköldkörtel.
Hälsosam vikt.
Ovualtion förutsägelse kit.

Cirkulation Levererar Avfall till Njurar

utsöndringsmekanismerna systemet, kroppens inbyggda avfallshämtning enheten, är nära knuten till cirkulationssystemet. När hjärtat pumpar runt blod i kroppen, bär blod ny syrgas till olika celler och organ, sedan plockar upp avfallsprodukter som koldioxid, salt och urea. Cirkulationsorganen bär dessa avfall i blod, driven av hjärtat, de viktigaste organ utsöndringsmekanismerna systemet, njurarna. Som avfall anländer, njurar utföra en filtrering process som avlägsnar farliga gifter och produkter att kroppen inte kan använda från vatten och näringsämnen som kan återvinnas och återanvändas. Njurarna tillbaka återvunnet vatten tillbaka till kroppen, men blanda avfall till en flytande avfall förening som kallas urin. Njurarna direkt urinen till urinblåsan, där det samlas in och höll tills det antingen manuellt utvisas eller tvingas ut av ofrivilliga muskelsammandragningar.

Lungor avlägsna koldioxid

Även om cirkulationssystemet plockar upp ett antal av avfall produkter från celler och organ, inte leverera den inte allt avfall till njurarna för behandling och filtrering. En del av avfallet produkten har formen av en gas som är oförenligt med flytande tillstånd av urin. Eftersom njurarna inte kan effektivt behandla gasformigt avfall, bär cirkulationssystemet rökgaserna till lungorna. Med varje andetag, lungor acceptera inkommande ny syrgas för distribution i hela kroppen, efter den friska luften kommer in och absorberas i blodet, dock att cirkulationen inlåning avfall gaser som koldioxid för utsöndring. När en person andas ut, dessa avgaser flödet utåt från lungorna genom munnen eller näsan.

Människor utsöndrar genom svett

Medan utsöndringsmekanismerna systemet bygger på regelbundna, periodiska funktioner att göra sig av rutin avfall som koldioxid och urin, tar systemet också nytta av kroppens naturliga kylsystem för att ta bort gifter från kroppen. När en person blir varm, kan hela eller delar av huden börjar utsöndra en vätska som kallas svett (svett). Som svett avdunstar till luften, bär det bort värme från kroppen och ger upphov till en kylande effekt. Utsöndringsmekanismerna Systemet tar nytta av denna funktion genom att ge flytande avfall genom små svettkörtlarna att uppnå kyleffekten. Av denna anledning är svett inte rent vatten, utan det är en lösning på cirka 94 procent vatten och sex procent avfallsprodukter (enligt undersökningar som genomförts vid University of North Daktoa innehåller svett samma komponenter, och på samma förhållande, som urin). Genom att utsöndra svag urin genom hudens porer, kan utsöndringsmekanismerna systemet utföra dubbla funktioner befria kroppen från slaggprodukter samtidigt hålla den sval.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:struktur av en artär

Relaterade artiklar


 • biverkningar av albuterol hos spädbarn
 • typer av andning
 • roll cellsignalering
 • tester för kolesterol
 • menstruationscykeln information
 • testosteron för män
 • minne förbättring teknik
 • Så här hjälper du gymnasieelev får tillräckligt med sömn
 • hur man kan få gratis reproduktiv hälsovård genom övertagande
 • Vad är grå starr?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com