Nutrition & hjärnfunktion

Inlagd av: Valon Istrefi uppdaterad: 2015-05-01
Din hjärna kräver näringsämnen och hög proteinhalt för att fungera. Om din hjärna blir för mycket eller för lite av vissa vitaminer och mineraler, kan det skada nerver i hjärnan. Detta kan leda till försämrad hjärnfunktion, till exempel förändringar i minnet och förmågan att lösa problem

god näring för hjärna hälsa

Din hjärna är ungefär 80 procent vatten, så det är mycket viktigt att du tar i tillräckligt mycket vatten varje dag för att förhindra uttorkning. Dehydrering kan orsaka stress hormoner att stiga och skada din hjärna över tiden. Experter föreslår att du dricker minst 84 oz. vatten om dagen. Omega-3 fettsyror är en mycket viktig ingrediens i smink av hjärnan, de gör upp den grå delen. Neuronerna också är rik på omega-3 fettsyror. Frukt och grönsaker innehåller mycket antioxidanter och är en annan bra källa till näring för hjärnan.

Dålig kost för hjärnan

Droger och alkohol dödar hjärnans celler. Andra livsmedel som är dåligt för hjärnan är cola, konstgjorda sötningsmedel, konstgjorda karamellfärg, nikotin, vitt bröd och socker skräp. Överätande livsmedel som innehåller mycket fett kan täppa till artärer och begränsa blodflödet till hjärnan, vilket leder hjärnan att vara trög. Det är sant att frukt och grönsaker är hjärnan mat.

Hur förbättrar hjärnans funktion

Aerob träning stimulerar hjärnan och lindrar stress. Mental träning är lika enkelt som arbetar pusselbit i tidningen varje morgon. Allt som krävs är egentligen är ett bra sätt att utöva din hjärna. Enligt en studie publicerad i Journal of American Medical Association, mogna personer som deltar i 10 sessioner mental hälsa träning upplevt långvariga resultat. De individer upplevt en ökad tänkande och hastigheten i vilken de bearbetade information, fem år efter utbildningen genomfördes.

Musik för hjärnan

Experter säger klassisk musik är mycket stimulerande för hjärnan. En studie, utförd av Dr Frances Rauscher och Dr Gordon Shaw, visat att lyssna på Mozart medan de studerar produceras överlägsen provresultat. Mozart Effect är en term som används när musik och konst används för att bidra till att stimulera hjärnan i en avkopplande atmosfär. Om du inte gillar klassisk musik kan du sjunga tillsammans med din favoritmusik så länge som det är avkopplande.

Upprätthålla god Brain Health

Om du märker att din tankeprocess verka lite långsammare eller om du upplever minnesförlust , tala med din läkare. Tidig upptäckt är nyckeln till tidigt förebyggande av hjärnskador som Alzheimers sjukdom. Alzheimers är inte botas, men dess stadier kan bromsas med tidig upptäckt och rätt medicin.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:skolios hos barn

Relaterade artiklar


 • kolesterol och klimakteriet studie
 • fysiska symptom på ägglossning
 • hur man kan förhindra automatisk toaletter från spolning på dig i förtid
 • p-piller faq
 • hur man kan sänka ditt blodtryck genom att titta på din diet
 • hur är bentätheten kontrolleras?
 • symtom på vulvodynia
 • användning av syre i kroppen
 • hur man kan stoppa hicka med torrt socker
 • Hydrocodone APAP faktablad
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com