PCOS & tidig menopaus

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-24
Polycystiskt ovariesyndrom (PCOS) och tidig menopaus är två mycket olika förutsättningar, trots att de har många symptom. Om du upplever symptom i samband med dessa villkor, såsom oregelbunden mens, är det viktigt att besöka läkare för att få en korrekt diagnos. Behandlingarna är olika, så att veta vilka tillstånd du har att göra med är avgörande

Fakta: PCOS vs tidig menopaus

PCOS är associerat med förhöjda nivåer av testosteron och drabbar cirka 10 procent av kvinnor i år barnafödande. De flesta kvinnor med PCOS har faktiskt cystor på äggstockarna, men inte varje kvinna med cystor på äggstockarna utvecklas PCOS symptom.

Tidig menopaus är klimakteriet som börjar före 45 års ålder. Observera att det finns en skillnad mellan tidig menopaus och tidig menopaus. Förtida klimakteriet är klimakteriet som börjar före 40 års ålder.

PCOS Symtom och Diagnos

Kvinnor med PCOS upplever oregelbunden mens, övervikt, hudproblem inklusive akne och ojämn hud, och kraftig hårväxt, speciellt ansikts-hårväxt. På lång sikt kan kvinnor med PCOS har problem med insulinresistens, diabetes, höga nivåer av fetter i blodet och hjärtsjukdomar. Barnlöshet är också ett problem.

PCOS diagnos görs genom att ta anamnes, utvärdera symptom, och att avskaffa andra förhållanden som kan orsaka liknande problem, såsom sköldkörtelsjukdom.

tidig menopaus symptom och Diagnos

Symtom som förknippas med tidig menopaus inkluderar oregelbundna menstruationer, blodvallningar, ledvärk, sömnstörningar och humörsvängningar. En del kvinnor upplever också viktökning, särskilt kring deras midsections.

Tidig menopaus ofta orsakas av något specifikt, såsom hysterektomi, eller sjukdom, så klimakteriet är förutsägbar och lätt att upptäcka. I andra fall är tidig menopaus diagnostiseras genom symtom utvärdering och blodprov för att fastställa FSH (follikelstimulerande hormon) nivåer.

PCOS Behandling

Det finns ingen behandling som används för PCOS. Om du är överviktig, kan gå ner i vikt bidra till att mildra en del av symtomen, även om läkarna är osäkra på varför. P-piller används för att öka östrogennivåerna. Ett läkemedel för typ 2-diabetes, metformin, har visat lovande är att minska de förhöjda halter av testosteron i samband med PCOS. Återigen, läkare är osäker på varför Metformin hjälper. Inte alla kvinnor kan tolerera Metformin, som kan orsaka allvarliga illamående.
Om det är lämpligt, infertilitet behandlingar såsom Clomid används också.

tidig menopaus Behandling

Klimakteriet kan inte vändas, men symtomen kan hanteras. Hormonersättningsbehandling, eller HRT, kan hjälpa hormoner plana ut, men denna behandling är inte för alla. HRT kan öka risken för vissa cancerformer, så kommer din läkare att arbeta med din att avgöra om fördelarna överväger riskerna baserat på din sjukdomshistoria. Hälsosam kost, motion, få tillräckligt med sömn och söker stöd från familj och vänner kan också hjälpa dig klara av förändringarna.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:vad är polycystiskt ovariesyndrom & vad som orsakar det?

Relaterade artiklar


 • hur påverkar förgiftningschocksyndromet det reproduktiva systemet?
 • hur man får den bästa sjukförsäkring planer
 • hur banken barnets navelsträngsblod
 • rättsmedel för värmevallningar & nattliga svettningar
 • verksamhet för personer förlorar minnet
 • Hur snart kan du träna efter en graviditet?
 • tips för att sluta röka
 • vad är den primära funktionen av levern?
 • livslängden på spermier utanför kroppen
 • define muskelknutor
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com