Pap-test förfaranden

Inlagd av: Magnus Ekblad uppdaterad: 2015-05-28

Du behöver:
BMI kalkylator
. Normala blodsockernivåer.
Normal sköldkörtel.
Hälsosam vikt.
Ovualtion förutsägelse kit.

Patienter som behöver en Pap-test

Årlig Livmoderhalsprover, eller smetar i sexuellt aktiva kvinnor eller de som över 18 upptäcker livmoderhalscancer i de tidigaste stadierna. Eftersom det test öppningen i livmoderhalsen och inte i livmodern, utgör hinder för en hysterektomi inte en kvinna från den årliga PAP tester. De flesta postmenopausala kvinnor inte längre behöver cellprov, men de kräver fortfarande gynekologiska prov varje år.

Förberedelser

Helst behöver en Pap-test som ska ske 10 minst 20 dagar i kvinnans menstruationscykel. Douching och vaginalt tillämpas produkter bör undvikas för 2 dagar före testet för att undvika skämd resultaten. Patienten rör hennes senaste sjukdomshistoria med läkaren, med fokus på den dag då hennes sista gynekologiska tentamen, Pap-test och några avvikelser i sin menstruationscykel.

Patienten bort sina kläder och förvandlas till en klänning. Liggande på undersökningsbordet på ryggen, sprider hon hennes ben så att gynekolog för att göra en visuell examen i bäckenområdet. Läkaren sedan smörjer och skär ett spekulum att sprida öppna slidan. Detta gör att läkaren kan använda bägge händerna om cellprov insamling och bäckenets tentamen. En kort visuell inspektion av underlivet före provtagning för Pap-test.

Provtagning

För att rensa bort eventuella slem kan läkaren gnida en bomullspinne runt livmoderhalsen. Gynekologen använder cervikala penslar för att försiktigt samla celler från precis innanför och på utsidan av öppnandet av livmoderhalsen. Cellerna från runt insidan av öppningen är endocervikala provet, och de från utsidan kallas ectocervical provet. Dessa borstar smörjas in två separata glasskivor för en utvärdering under ett mikroskop.

Testresultat

Inom 2 till 3 veckor får patienten resultaten från hennes Pap-test. Tester undersöka för cellförändringar och läsa normala eller onormala, med avvikande resultat uppdelade efter vilken typ av cell förändring konstaterats. Normal testresultaten bara kräver schemaläggning rutin Pap-test för det följande året, men onormala resultat motivera ytterligare vård och samråd med en läkare.

förändringar i cellerna innebär inte att patienten har livmoderhalscancer, men det tyder på att förändringar i cellerna senare kunde utvecklas till cancer. En sexuellt överförbar sjukdom, gör att humant papillomvirus (HPV) ofta dessa förändringar och kan leda till livmoderhalscancer. Allvarliga förändringar i cellerna skulle kunna tyda på att livmoderhalscancer är närvarande antingen runt livmoderhalsen eller redan spridit. Onormala resultat bör diskuteras med patientens gynekolog för att avgöra det bästa tillvägagångssättet.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:vad är orsakerna till diarré hos barn?

Relaterade artiklar


 • hur man undviker senilitet
 • biverkningar av climara pro
 • Vilka är de behandlingar för sura uppstötningar under graviditeten?
 • sätt att förebygga diabetes innan födseln
 • muntorsk hos barn
 • fosterutveckling på vecka 28
 • sojamjölk & klimakteriet
 • struktur muskelspole
 • Graviditet & hjärtsvikt
 • hem rättsmedel för snabb viktminskning
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com