Trich komplikationer

Inlagd av: Charlotte Wannberg uppdaterad: 2015-05-14
Trikomonasinfektion infektion, även känd som Trich, är den vanligaste botbara sexuellt överförbara sjukdomar. Diagnos och behandling är ibland svårt. Infektion under graviditeten ökar frekvensen av allvarliga komplikationer

Identification

Trich är symtomfri i upp till 60 procent av männen och 40 procent av kvinnorna, vilket gör det svårt att diagnostisera. Den protozo organismen infekterar vagina, cervix och penis. Infektionen sprids genom oskyddat sex. Överföring från moder till barn är sällsynt och infektion är möjligt, men mycket sällsynt, från att använda en våt handduk som bara användes av en person som smittats med Trich. Trich kan inte leva väldigt länge utanför kroppen.
Rutin cellprov ibland identifiera Trich, men noggrannheten varierar. En DNA-sond eller våt fäste som undersöks i mikroskop är mer tillförlitliga verktyg.
Test för Trich inte kan ske under mödravård såvida symtom är närvarande eller kvinnan avslöjar hennes partner har smittats. Institutionen för folkhälso-och Human Services mandat rapportering och anmälan av partners för sexuellt överförbara sjukdomar (STD).

Betydelse

Trikomonasinfektion har en inkubationstid på mellan fyra dagar efter exponering för en månad, men symtomen kan inte visas i upp till sex månader. Under denna tid organismen kan spridas och personen kanske inte vet att han är smittad.
Symtom på Trich infektion inkluderar en onormal gula eller gröna flytningar hos kvinnor, eller en tunn vit ansvarsfrihet män. Klåda kan efterlikna symtomen på svampinfektion, och en lukt kan vara märkbara. Smärta vid urinering eller vid sex är symtom på Trich infektion.

Komplikationer

Obehandlad Trichomonas-infektion kan leda till prostatit eller infertilitet hos män och inflammatoriska sjukdomar (PID) hos kvinnor. Symtom på PID inbegriper bäckensmärta, ansvarsfrihet och feber över 101F.

Infektion under graviditeten ökar risken för tidig födsel. Trichomonas kan orsaka prematur hinnbristning (PROM) eller brytandet av påsen med vatten innan graviditeten når sikt. Spädbarn till mödrar som kontraktet Trich under graviditeten löper dubbelt så stor risk att dödfödda än barn till mödrar som inte har infektionen. Andra komplikationer som orsakas av Trich infektion är moderns infektion i urinblåsan och spädbarn låg födelsevikt.

Behandling

Tyvärr gör behandling av Trichomonas under graviditet inte är väsentligt lägre risk för komplikationer. Ett beslut att inte behandla får göras eftersom metronidazol (Flagyl), den mest effektiva läkemedel är kontraindicerat vid graviditet. Studier från National Institute of Child Health och Human Development fann en ökad risk för tidig förlossning hos kvinnor som tog metronidazol under graviditeten.

Vaginal behandlingar med klotrimazol är effektivt i endast 50 procent av fallen.
Vissa Trichomonas organismer har utvecklat resistens mot dessa och andra protozoer mediciner, vilket gör behandlingen svårare.

Alternativa behandlingar

naturliga behandlingar för Trichomonas under graviditeten fokusera på att ändra bakterieflora i underlivet för att minska protozo kolonier. Åtgärder såsom tea tree-olja utspätt med olivolja kan användas vaginalt. Muntligt tillägg av probiotika, goda bakterier såsom de som finns i jästa livsmedel som yoghurt och kefir, tros att bekämpa infektioner. Raw virgin kokosolja innehåller 50 procent protozoer laurinsyra och C-vitamin behandling kan stärka immunförsvaret. Om intresserad av alternativ behandling, kontakta en barnmorska eller naturläkemedel läkare för specifik information.

Med en behandling, bör diagnostiska tester för Trichomonas upprepas för att fastställa effektivitet.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:alternativa metoder för ADHD

Relaterade artiklar


 • urinvägsinfektion hem behandlingar med tranbär
 • husgeråd som bli av finnar
 • urinvägsinfektion från Escherichia coli
 • hur de ska följa influensa
 • define muskelknutor
 • klimakteriet och perioder
 • normal östrogen nivå under graviditeten
 • Candida diet för barn
 • symtom på allvarlig endometrios
 • Hur kvinnor blir gravida?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com