är hand sanitizer bättre än tvätta händerna?

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-13
Det finns kontroversen om regelbunden handtvätt kontra hand sanitizer. Med epidemier som svininfluensan (H1N1) dyker upp, handtvätt är kritisk. Forskar ämnen i denna fråga är svårt på grund av den överväldigande olika åsikter och information som förändras som mer är lärde sig om sjukdom. Att hålla dig uppdaterad, besök myndigheternas webbplatser som Centers for Disease Control och Food and Drug Administration

Betydelse för med tvål och vatten

Många människor svär genom att tvätta med tvål och vatten. Detta kräver användning av en regelbunden tvål, inte en antibakteriell en, och vatten. Antibakteriella tvålar är kontroversiella. Många tror att kontinuerlig användning av antibakteriella tvålar leda till antibiotikaresistens. Kom ihåg att den mänskliga huden har lager av olja på toppen. Oljan gör att bakterier att fastna på huden. Tvätta med varmt vatten och regelbundna pauser tvål ned dessa oljor, och därigenom avlägsna bakterierna. Enligt FDA, varmvatten som är bekvämt för handtvätt är inte tillräckligt varmt för att döda bakterier på egen hand. FDA rekommenderar att använda varmt vatten istället för kallt vatten för att avlägsna oljor, jord och bakterier.

Alternativ till att använda tvål och vatten

Alternativet till tvättning med vanlig tvål och vatten är att använda en hand desinfektionsmedel. Många sidan sanitizers innehåller alkohol som aktiv ingrediens. Denna ingrediens är nödvändigt för att döda bakterier på huden. Använda en produkt som innehåller minst 60 till 95 procent etanol eller isopropanol alkohol är den mest fördelaktiga i att döda bakterier. Några hand sanitizers som innehåller alkohol innehåller också aloe vera. Aloe vera kommer att hålla huden från att torka ut och hålla den frisk och ungdomlig.

Naturlig Hand Sanitizer

Det finns hand sanitizers som använder naturliga ingredienser. Tyvärr är många av de naturliga produkterna innehåller Triclosan. Nämn Triclosan, och debatter uppstår. I kombination med klor, producerar Triclosan kloroform, en möjlig cancerframkallande. Klor finns i kranvattnet så sannolikheten att denna kombination kommer att uppstå stor. Naturliga produkter är bra för miljö och produkter med Triclosan är inte de enda som fanns. Det finns diskussioner om effektiviteten av naturprodukter.

Överväganden

Bakterier finns överallt. Rena händer hålla bakterierna nivåerna på en mer kontrollerad nivå. Detta kommer att minska risken att smittas av smittsamma sjukdomar magen, influensa och vanlig förkylning. Detta är oerhört viktigt för barn, äldre och alla som har ett nedsatt immunförsvar. Det är dessa människor med en ökad risk för komplikationer. Förebyggande åtgärder är enkel med korrekt handtvätt. Använda en hand sanitizer är inte lika bra som att tvätta med gamla goda tvål och vatten, men hand sanitizer är användbart i situationer där tvål och vatten inte finns tillgängligt.

Fakta

tumregel är att tvåla in med regelbundna tvål och tvätta med varmt vatten. Barn har känslig hud och bör använda varmt vatten. Tillbringa 20 sekunder skrubbning från handlederna till fingertopparna, under naglarna och mellan fingrarna. Friktion är nyckeln till att bryta ner de oljor och ta bort bakterier. Enligt FDA, "sjunger" Happy Birthday "låt två gånger kommer att ge lämplig tid att lödder och tvätta händerna ordentligt. "

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:naturlig befruktning

Relaterade artiklar


 • övningar för att komma i form
 • varför är menstruationscykeln undertryckta under graviditeten?
 • fot störningar
 • halstorrhet botemedel
 • gurkmeja läkande
 • vad kommer att leda till arbete?
 • Graviditet & hjärtsvikt
 • hur man rengör matta efter en kvicksilver spill
 • Vad är din idealvikt?
 • förmildrande klimakteriet
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com