ättika huskurer

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-09
Hem rättsmedel är ofta som just gamla fru sagor, något utan faktiskt baserad data att backa upp det. Några av dessa är inte bara flyktigt snabba lösningar, ofta de har ett verkligt värde. Med ättika är känt för att vara mycket effektivt för din hälsa, och diverse städning och andra behov hushåll

Historia

Enligt webbplatsen versatilevinegar. org i sin "Vinegar Lore" sidan, vinäger upptäcktes av en slump över 10. 000 år sedan. Vin överens om är den franska termen för vinäger och det betyder surt vin. Vinäger görs genom jäsning av socker till etanol, då den genomgår en andra jäsning process.

i 5000 B. C. ättika användes av babylonierna att bevara mat och även var de används som aromämnen. Grekerna använde den för betning kött och grönsaker. Hippokrates var krediteras med att använda det först för medicinska ändamål. Bibeln nämner använda ättika många gånger för sin läkande och lugnande egenskaper. (Se referens 1)

War soldater har använt sig av ättika genom att använda det för att behandla skörbjugg, och i första världskriget användes den för att läka skador.

Rengöring

Späd 1 msk vinäger i en halv liter vatten, tillsätt en sprayflaska, spritz denna blandningen på fönster och speglar för att rengöra och lysa dem.

hälla en halv kopp ättika i tvätten tillsammans med ditt tvättmedel hjälper din vita att vara vitare, och är också användbar för att ta bort fläckar. (Se referens 2)

Vinäger direkt ur flaskan kan användas som en tvättstuga mjukgörare substitut. Bara hälla en fjärdedel av en kopp i din sköljmedel dispenser, din handdukar mjuka och luktfria.

Använd ättika för att lösa upp den klibbiga rest som återstår efter ett pris klistermärke på objekt. Den kan också användas för att rent fett och oljespill.

Det är ett effektivt golv renare, bara använda lika delar vatten och ättika, mopp och låt torka. Vinäger hämmar bakterier och mögel, så det är mycket användbar vid rengöring och göra ditt hem till en säker miljö

Husdjur

Vinäger kan användas som ett avskräckande för katter och andra små djur. De inte gillar lukten , och så det är bra stänkte runt din trädgård eller rabatter.

Använd ättika i din hunds vattenskål för att hålla dem fria från fästingar och infestationer loppan. Bara 1 tsk per liter vatten är allt som behövs.

Ättika är praktiskt för att bli av urin lukter. Torka av urin från golvet eller mattan, mätta en svamp med vinäger, pressa ihop och sandskädda på plats i 3 minuter. Detta steg kan behöva upprepas tills alla spår av urin lukt är borta.

Kök

Vinäger är till hjälp för att avlägsna mineralfyndigheter som bygger upp i automatisk kaffebryggare. Fyll karaff med vinäger och häll det i din kaffebryggare. Låt det brygga, kasta, och sedan fylla karaffen ett par gånger till med vatten för att skölja ordentligt. Se till att låta din karaff svalna mellan omgångarna.

Stinkande sopor avyttringar är ofta ett problem för villaägare. Att befria förfogande för lukt, fylla en is bricka med lika delar ättika och vatten. Freeze och sedan placera kuberna i omhändertagande mala, och sedan spola med kallt vatten.

En billig och effektiv Avloppsrens är att hälla lika mycket bakpulver och salt i en vask. Dränk området med ättika och bara stå tillbaka och titta på den kokande åtgärder. Spola området med varmt vatten. Gör detta en gång i månaden och du kommer aldrig behöva dyra, hårda rengöringsmedel rinna ut igen.

Hälsa

dousing ett bi eller manet udd med ättika omedelbart lugnar smärta från udden. Det hjälper också med klåda.

Håll ättika i kylskåpet för de misstag kök brännskador. Inte bara kommer det att lindra smärtan nästan omedelbart, den kommer att minska chanserna för en blåsa uppstår. Det är en lugnande komprimera för solbränna också.

dricka en 1 /4 kopp äppelcidervinäger med en tesked honung tillsätts på morgonen är ett effektivt stöd i att bli av graviditetsillamående, eller en obehaglig, äcklad känsla i magen när som helst.

Lika delar ättika, vatten och flytande diskmedel i en sprayflaska är ett billigt och utan kemikalier formeln för bug spray. Använd varje gång du våga utomhus.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Fakta om Lactobacillus acidophilus

Relaterade artiklar


 • hur man kan få gratis kontaktlinser
 • klimakteriet vid 47 års ålder
 • Definitionen av vätebindning
 • är diarré en form av graviditetsillamående?
 • efter graviditeten bröst tillväxt
 • hur man läser ett foster bildskärm
 • sätt att hjälpa en cancerpatient
 • Vilka är de moraliska rättigheter för patienter?
 • p-piller effekter
 • täta urinvägsinfektioner
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com