Vad är en normal puls för de äldre?

Inlagd av: Jan-Olof Stoor uppdaterad: 2015-05-18
Din hälsa tjänsteleverantören är intresserade av dina vitala funktioner: temperatur, puls, andningsfrekvens och blodtryck. Din puls ger en bild av din hälsa och kondition. Det visar hur snabbt ditt hjärta slår, styrkan i varje taktslag och om din rytm är regelbunden eller sporadisk. Eftersom hjärtat är den pump som cirkulerar blodet i hela kroppen, och blodet transporterar syret förutsättning för liv, är detta viktig information

Du behöver:.
BMI räknare
. Normala blodsockernivåer.
Normal sköldkörtel.
Hälsosam vikt.
Ovualtion förutsägelse kit.

Vad är en puls?

Din puls är den kraftiga ökningen du känner varje gång ditt hjärta slår och skjuter blodet längs artär. Antalet överspänningar du räkna på en minut är din puls, eller dina hjärtslag per minut.

Hur du tar din puls

Din puls tas vanligen på din handled artär eftersom det är lättast att känna. Placera försiktigt ditt index och mellersta kuddar fingerspetsen på insidan av handleden, längs benet sträcker ner från mitten och pekfinger andra handen. Sakta skjut den mot tummen i spåret. Du ska känna pulsen hoppar upp mot fingertopparna. Räkna dessa ökningar i en hel minut. Detta är din puls. Om du inte kan hitta det, låta någon annan räkna det åt dig. Andra ställen du kan hitta din puls ligger längs din hals eller insidan av armbågen.

Normala gränser

Normal puls är 60 till 100 slag per minut. Hjärtfrekvensen minskar långsamt med åldern, på grund av förändringar i hjärtmuskeln när det åldras. Därför kommer vilopuls för äldre vara vanligtvis långsammare än hos en yngre vuxna. Om du går eller träning, kommer din puls att vara snabbare än om du läser tidningen. Emotionella tillstånd, infektion, mediciner och allmänna hälsa kan också påverka din puls.

Takykardi

Historiskt har takykardi definieras som en hjärtfrekvens snabbare än 100 slag per minut, även om det finns en aktuell push att sänka denna till mellan 80 och 89 för de äldre. Kardiologer är överens om att takykardi är en stark indikator för hjärtsjukdom, högt blodtryck, tilltäppta artärer och hjärtsvikt. Det kan också orsakas av anemi, hypertyreos, feber eller infektion eller lågt blodsocker.

Bradykardi

Bradykardi är en puls är lägre än 60 slag per minut. Det kan orsakas av en god fysisk konditionering, liksom de kurser som finns i det livslånga, äldre idrottare. Eller det kan orsakas av mediciner eller något så allvarligt som ökat tryck i hjärnan, hypotyreos, hypotermi eller hjärtblock.

Arytmier

Arytmier är oregelbundna hjärtslag. Du kan känna dem på pulsen som dunk dunk, paus, duns. Eller kan du känna en bultande, hoppa eller flip-floppar känsla i bröstet. Du kan också känna dig svag, yr, illamående eller andfådd. Vad du upplever kan vara en tidig sammandragning av den lägre kammare i ditt hjärta, som kallas ventriklar, eller en fladdrande i de övre kamrarna i hjärtat, som kallas atrium. Det kan orsakas av ett fel i det elektriska systemet i hjärtat att korrekt reglera dina hjärtslag. Det kan också orsakas av kemisk obalans, mediciner eller andra hjärtsjukdomar.

Behandling

Om din puls eller kvalitet bekymmer din hälsa leverantör, kommer du antagligen att skickas till en kardiolog. Hon har flera verktyg som till sitt förfogande för diagnos och behandling. Hon kan beställa en EKG, ett ekokardiogram, ett stresstest, en hjärtkateterisering, eller har du bära en Holter bildskärm i 24 timmar. Hon kan ordinera mediciner för att hjälpa hjärtat att slå effektivare, eller hon kan rekommendera en pacemaker.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:fibroid tumör botemedel

Relaterade artiklar


 • hyaline membran lungsjukdom
 • fördelarna med surrogatmamma
 • te och viktminskning
 • prenatal vitamin information
 • viktökning i klimakteriet
 • Total Gym elit vs Total Gym xl
 • vitamin behov för kvinnor
 • typer av hostmedicin för barn
 • klimakteriet och nippel ömhet
 • mun svampinfektion symptom
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com