Vad kan jag göra för att bli gravid snabbt?

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-31
När par bestämmer de är redo att börja försöka få barn, de flesta vill bli gravid direkt och inte spendera månader att försöka till ingen nytta. Men många par avfall tid på att försöka bli gravida eftersom de inte utbilda sig på många olika sätt att öka sannolikheten att bli gravid under en given cykel. Även om följande förslag inte kan hjälpa alla par att bli gravid den första månaden de försöker, kommer de att bidra till att öka parets kunskap om fertilitet och sannolikheten att bli gravid snabbare.

uppsöka läkare

Innan du försöker bli gravid är det en god idé att konsultera din läkare om din graviditet planer och kroppens totala hälsa. En allmän fysisk undersökning, cellprov, bröst och omfattande blod arbetet ska utföras vid detta besök att diagnostisera eventuella förhållanden som kan påverka din förmåga att bli gravid. Om det är några problem, söker behandling nu kan förhindra slöseri månader för att försöka bli gravid utan framgång.

Sluta ta p-piller

De flesta obstetriker /gynekologer (OB /GYNs) rekommenderar att deras patienter sluta använda p-piller och andra hormonella preventivmedel som plåster, ringen, Mirena och Implanon, tre månader innan de avser att börja försöka bli gravid. Detta kan hjälpa dig bli gravid snabbare genom att ge din kropp tid att börja cykla och ägglossning regelbundet innan du börjar dina försök vid befruktningen.

Veta när du har ägglossning

En av de viktigaste faktorerna för att bli gravid snabbare är att ta reda på dag kommer du att ägglossning varje månad. Par kan enkelt avgöra ägglossningen med hjälp av antingen kit ägglossning prediktor eller kartlägga basala kroppstemperatur. Ägglossning prediktorn kit är allmänt tillgängliga på apotek och mäter luteiniserande hormon i kvinnans urin, vilket tyder på att par som ägglossning är inställd på att ske i 36 till 48 timmar efter ett positivt test. Temperatur kartlägga tar lite mer ansträngning, men hjälper par att bekanta sig med kvinnans cykel och ägglossning mönster och är mycket billigare än kit ägglossning prediktorn.

Tid Sex höger

När par har bestämt när kvinnan kommer ägglossning är timingen kön därför nyckeln till att bli gravid snabbare. Par med kit ägglossning prediktor skulle ha sex på dagen för deras positiva test och fortsätta ha sex dagligen under de följande tre dagarna. Om temperaturen kartläggning, börja ha sex dagligen tre dagar innan du förväntar dig att ägglossning och ha sex varje dag åtminstone igenom dagen efter ägglossning. För par som väljer att inte fastställa ägglossning, ha sex tre gånger under loppet av veckan för att undvika saknas fertila dagar.

Ta hand om dig

Detta känns som en självklarhet, men många kvinnor blir så stressad gentemot tanken på att bli gravid att de misslyckas med att hålla sig i bästa möjliga hälsa, en viktig faktor för att bli gravid snabbare. Kvinnor som försöker bli gravida ska inte dricka, röka eller använda droger. Dessutom bör kvinnor motionerar regelbundet, äta en välbalanserad kost, få tillräckligt med sömn varje natt och gör sitt bästa för att eliminera stress från deras liv.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:vad är strippning membranen i graviditeten?

Relaterade artiklar


 • kan du utveckla allergier under graviditeten?
 • inte lågdos preventivmedel med en högre risk för graviditet?
 • torr hårbotten hos barn
 • risker under graviditet efter livmodern
 • Fakta om narkotikaberoende
 • om blödning mellan menstruationscykler
 • hur du kan trösta svullna halsmandlar
 • Vilka mediciner orsaka erektil dysfunktion?
 • inåtväxta tånagel avhjälpa
 • är Cat Scratch Fever smittsamt?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com