alternativa metoder för ADHD

Inlagd av: Stefan Svensson uppdaterad: 2015-05-14
ADHD är Attention Deficit Hyperactivity Disorder. Någon med ADHD har svårt att behålla koncentrationen och är ofta alltför aktiv, med många åtgärder som impulsiv. ADHD diagnostiseras vanligen hos barn, men kan diagnostiseras i de i alla åldrar

Diagnos

Mayo Clinic visar att det inte finns någon viss test som kommer att leda till en diagnos för ADHD. Vad som krävs är dock en granskning av de enskilda av en utbildad psykiater, psykolog, barnläkare eller neurolog. Resultaten av tentamen måste visa att sex av symtomen från de två kategorierna av ADHD, enligt förteckningen i Diagnostisk och statistisk manual över psykiska störningar (DSM) i American Psychiatric Association, måste vara närvarande.

Kategorierna är hyperaktivitet och ouppmärksamhet. Under kategorin av ouppmärksamhet symptomen kan vara: inte uppmärksammar detaljer, gör slarvfel, kan inte fokusera på en sak under en längre tid, verkar inte lyssna på andra, inte avsluta aktiviteter, oförmåga att organisera uppgifter, undviker uppgifter, felplanerar förnödenheter för att utföra uppgifter, distraherad, glömmer lätt.

Under kategorin för hyperaktivitet symptomen kan vara: kan inte sitta still, skruvade, konsekvent att göra något, talar en hel del, otålig, kommer inte att låta andra fullständiga meningar, eller bryter konsekvent

läkemedel.

Den traditionella metoden för att behandla ADHD /ADD är med receptbelagda läkemedel. Läkaren kommer att avgöra vilken typ av medicinering för patienten. Dessa mediciner kan innefatta Ritalin, Concerta, Dayrana, Adderall, Dexedrine, metylfenidat, Strattera, klonidin och vissa antidepressiva medel. Men eftersom olika biverkningar kan finnas för varje läkemedel, och vara närvarande för vissa människor och inte andra, alternativa metoder för att behandling söks ofta.

Rådgivning

Ett alternativ metod för behandling av ADHD /ADD är rådgivning. Rådgivning är tillgänglig för behandling av ADHD /ADD genom olika metoder för psykologi, inklusive kognitiv beteendeterapi, psykoterapi, familjeterapi eller beteendeterapi. Stödgrupper kan också hjälpa patienter med ADHD.

Föräldraskap

Mayo Clinic säger att föräldern kan ge en stor del av biståndet till ADHD barn, genom att förändra det sätt på vilket han eller hon tar upp den enskilde. Detta kan betyda att vara mer tålamod med barnet och se till att lämpliga tider är planerat till olika dagliga aktiviteter och se till att barnet tillräckligt konsekvent får sova, att hjälpa barnet hålla saker organiserade, bygga barnets självkänsla och arbetar med barnet på utveckla förmåga att lyssna.

alternativa läkemedel

Yoga och vitamintillskott är ibland effektivt med ADHD-patienter. Några vanliga kosttillskott innehåller ginseng, gingko, hypericum och glyconutrients.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:artificiell insemination komplikationer

Relaterade artiklar


 • hur de kan förmedla en färg blindtest
 • funktioner i människokroppen system
 • hur man bevarar navelsträngar
 • löss avhjälpa
 • hur man undviker senilitet
 • 12 steg till alkohol återhämtning
 • symptom på att vara gravid i femte månaden
 • hur man kan minska kolesterol
 • hur man ska behandla ländryggssmärta
 • effekter av progesteron på livmoderslemhinnan
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com