antepartum omvårdnad diagnos

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-07
Antepartum betyder bokstavligen "före födseln", och den hänvisar till graviditet. I en normal graviditet, sjuksköterskor interagera med patienter kort vid rutinkontroller och sällan behöva skriva diagnoser. Men när det uppstår komplikationer, särskilt de som kräver sängläge, sjuksköterskor blivit en väsentlig del av före förlossning vård

Säkerhet

graviditeten, särskilt i tredje trimestern kan utlösa förödelse på en kvinnas känsla för balans. Hennes tyngdpunkt har förskjutits och risken för fall ökar. Med en ökad risk för fall kommer en risk för skada. Patienter på sängläge löper också en risk för liggsår, som får uttryckas i enlighet med de nordamerikanska Nursing Diagnosis Association (Nanda) riktlinjer som "risk för försämrad hud integritet relaterade till orörlighet. " Se till att din patient förändras position minst varannan timme som är tillåtet enligt hennes läkare. Vissa förhållanden kräver henne att ligga främst på hennes vänstra sida för att öka blodflödet till barnet. Kontrollera med sin barnmorska innan formning insatser.

Aktivitet och vila

När en patient läggs på sängen vila pga komplikationer, aktivitet och vila diagnoser fokusera på de problem som kan uppstå av brist på rörlighet. Aktivitet intolerans och nedsatt rörlighet är uppenbara diagnoser, men det är också viktigt att beakta effekten av tristess på din patient. Brist på omvägar kan förstärka rädsla, oro och andra känslomässiga störningar. En möjlig diagnos är "bristfällig diversional verksamhet" i samband med sängläge vilket visar sig i den patient som säger att hon är "gå ur mitt sinne med tristess. "

Strain på relationer

En patient på sängläge måste ofta förlita sig på någon annan att göra de saker hon inte kan. Detta kan orsaka påfrestningar på både vårdgivaren och patienten, särskilt om en person är axlar ansvar både ta hand om patienten och de arbetsuppgifter hon vanligtvis utför. vårdgivare frågor kan uttryckas som "risk för vårdgivare roll stam i samband med vård av en patient på sängläge. " Sängläge kan också orsaka "försämrad social interaktion" eftersom din patienten inte kan lämna sitt hem. Uppmuntra henne att hitta sätt att hålla kontakten med sina vänner och familj så hon inte blir isolerade.

Emotionella välbefinnande

Graviditet är en emotionell tid även när graviditeten går smidigt. När det uppstår komplikationer, kan dessa känslor bli överväldigande. Rädsla och ångest är två vanliga diagnoser. Din patient kan uppleva dödsångest om hon är rädd för möjligheten att dö under förlossningen. Hon kan känna föregripande sörjande om barnet löper stor risk. Förnekelse om sin situation kan vara uppenbar. Lyssna när din patient uttrycker sina känslor och leta efter ledtrådar om hennes emotionella tillstånd innan formning din diagnoser.

Överväganden

Den viktigaste regeln att komma ihåg när man formar diagnoser är att varje patient är unik. Det finns ingen "one size fits all" lista över diagnoser. Inte alla gravida kvinnor saknar balans eller erfarenhet rädsla och ångest. Inte alla vårdgivare erfarenhet roll stam. Kom ihåg det första steget i omvårdnadsprocessen bedömning: Utvärdera din patient, inte hennes tillstånd.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:Alzheimers tester och diagnos

Relaterade artiklar


 • hemlagad graviditetstest
 • hur man överlever klimakteriet utan att förlora ditt sinne
 • Vad gör din mjälte göra?
 • Fakta om fosfor
 • hälsosam mat fakta för barn
 • tips för att få arbetskraft hemma
 • hur man skaka hicka
 • Effekten av Benadryl under graviditeten
 • typer av preventivmedel för kvinnor över 40
 • normal sköldkörtel nivå varierar
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com