artificiell insemination komplikationer

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-14
Artificiell insemination är en metod att hjälpa kvinnor som inte kan bli gravida via samlag bli gravid. Denna metod rekommenderas för kvinnor som har friska äggledare, men har andra komplicerande faktorer relaterade till utformning, till exempel en livmoder som inte är formade eller strukturerade för spermier resa eller på grund av livmoderhalsens slem som hindrar spermiernas rörlighet. Om en kvinna har dessa (eller andra) tecken, kan artificiell insemination rekommenderas. Medan det förfarande som inte kräver kirurgiska snitt, det finns fortfarande komplikationer i samband med själva förfarandet.

Hur det fungerar

Förutom själva artificiell insemination förfarande kan en kvinna vara placerad på fertilitet droger, som är avsedda att stimulera äggproduktionen och mognad. En läkare övervakar henne hormonnivåer, identifiera en tidpunkt när en kvinna är på sin mest fertila. När detta har konstaterats, innebär det förfarande injicera spermien in i en kvinnas livmoder på en plats beroende på orsak till infertilitet.

Effekter av Fertilitet Mediciner

Enligt University of Illinois Medical Center, ett av de vanligaste komplikationerna i samband med konstgjord befruktning och mediciner fertilitet är flera födslar. Som tidigare nämnts tar fertilitetspreparat ökar en kvinnas förmåga att producera ägg. Hos vissa kvinnor kan detta innebära producera flera ägg inom en månad spann, vilket resulterar i flera födslar.

Flerbörd betraktas som en komplikation eftersom en multipel graviditet betraktas som en hög risk graviditet. Om en kvinna har redan upplevt svårigheter i utformningen, kan det vara svårt att genomföra en multipel graviditet.

Ovarialceller hyperstimuleringssyndrom

Principen bakom kombinera fertilitet läkemedel med insemination är att stimulera äggstockarna och hormoner på att skapa en lyckad graviditet. Men ibland äggstockarna kan bli för överstimulerade, vilket resulterar i ett tillstånd som kallas äggstocken hyperstimulering. Detta gör att äggstockarna sväller, vilket leder till allt från mild till svår smärta, irritation i slemhinnan i livmodern väggar eller ens elektrolytbalans, enligt Oak Brook Fertilitet Center.

förebygga komplikationer

Ett av de bästa sätten att förhindra de ovan nämnda artificiell insemination komplikationer är att använda imaging skannar och hormonella övervakning för att minska risken för komplikationer. Imaging, till exempel ett sonogram, kan identifiera förekomst av flera ägg i livmodern samt kartlägga eventuella äggstock svullnad. Välja en artificiell insemination leverantör som kan snabba test är särskilt användbart i detta fall.

Symtom under läkarvård

Även om det är normalt att uppleva måttlig kramper eller irritation efter konstgjord befruktning, är det viktigt att söka vård om du uppleva extrem eller kraftigt illamående eller vaginal blödning efter konstgjord befruktning behandling. Som antingen kan vara ett tecken på ovariell hyperstimulering är det viktigt att söka behandling för att minska medicineringen dosering och därför symtom.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:är hand sanitizer bättre än tvätta händerna?

Relaterade artiklar


 • komplett diet för en tonåring
 • Definitionen av vätebindning
 • vad är en onormal menstruationscykel längd?
 • Vilka är symtomen på sömnapné hos barn?
 • geriatriska massage förmåner
 • hur man band membranen när man är gravid
 • Hur sluta röka utan att lägga ett beroende av nikotintuggummin
 • biverkningar av ergogenic hjälpmedel
 • hur man håller lugn när influensasäsongen träffar
 • hur man: säker rengöring för svininfluensan
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com