barn bensmärta

Inlagd av: P-O Lennartsson uppdaterad: 2015-05-19
Bensmärta i ett litet barn kan tyda på många olika förhållanden, som alla har liknande symptom. Det är viktigt att alla plötsligt problem med ett barns ben att bedömas av en läkare så snart som möjligt för att minimera bestående skador

Du behöver:.
BMI räknare
. Normala blodsockernivåer.
Normal sköldkörtel.
Hälsosam vikt.
Ovualtion förutsägelse kit.

Growing Pains

Växtvärk klassificeras som smärta som uppstår djupt i benmusklerna vanligtvis på natten. Smärtan kan pågå i upp till en timme åt gången. Enligt Mayo Clinic, finns det ingen egentlig anledning att tillväxten gör ont. Däremot kan den verksamhet som småbarn engagera sig i stället en stor del av stress på deras muskuloskeletala systemet. Massage eller varma kompresser kan användas för att lindra smärtan. Over-the-counter värkmedicin såsom ibuprofen eller paracetamol kan också hjälpa.

Stukning eller stam

En vrickning påverkar ligamenten runt ett ben gemensamt när de sträcks för långt. En stam inträffar när ett ben muskel dras eller sträckas utöver kapacitet. Stukningar och stammar kommer att orsaka ett barn att halta och kan orsaka svullnad eller blåmärken beroende på svårighetsgrad. Behandla stam eller vrickning med vila, is, kompression och höjd. Ibuprofen kan ges för att minska smärta och inflammation.

Brutet ben eller fraktur

Även småbarn ben är fortfarande något flexibel, kan nog trycket fortfarande orsaka en fraktur. Blåmärken, svullnad, oförmåga att använda benet, och svår smärta är alla tecken på en eventuell fraktur. Om en fraktur misstänks, sök omedelbart medicinsk hjälp.

osteomyelit

osteomyelit är ett ben infektion som ofta påverkar ben ben. Enligt Children's Hospital Boston, bakterier som Staphylococcus aureus eller virus som har kommit in i kroppen är orsaken till osteomyelit. Symptomen hos småbarn smärta, minskad användning av benet, svullnad, rodnad och feber. Ben skannar, röntgen och blodprover hjälpa läkare att diagnostisera sjukdomen och behandlingen påbörjas med antibiotika, kirurgi och smärtstillande.

Septisk artrit

Ben smärta som plötsligt med ingen historia av skador kan tyda på septisk artrit. Ett litet barn med detta tillstånd kommer att ha begränsat utbud av rörelse, oftast i knä eller höft, och kan köra en feber. Enligt Mayo Clinic är septisk artrit orsakas av en bakterieinfektion i kroppen som sprider sig till ett gemensamt orsakar svår smärta. Blodprover och röntgen kan diagnostisera detta tillstånd. Antibiotika ges för behandling, och överflödig vätska i det gemensamma kan behöva tömmas.

Juvenil reumatoid artrit

juvenil reumatoid artrit, eller JRA, är en autoimmun sjukdom där de vita blodkropparna inte kan skilja mellan friska celler och bakterier eller virus. Nemours, en stor barn vårdgivare, visar JRA drabbar cirka 50. 000 barn i USA. Sjukdomen kan uppträda mellan sex månader och 16 år med de första symptomen är ledsmärta, rodnad och svullnad. Sjukdomen diagnostiseras genom blodprover och röntgenbilder för att utesluta andra tillstånd med samma symptom. Medicinering, sjukgymnastik och motion används i kombination för att behandla JRA.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:C-sektionen sårinfektioner

Relaterade artiklar


 • om ärftliga egenskaper från föräldrarna
 • hyperpigmentering orsaker
 • vaginal förlossning jämfört med kejsarsnitt
 • medicin för illamående under graviditeten
 • luftfuktare vs vaporizers
 • klimakteriet vid 47 års ålder
 • normal puls av ett barn i åldern tio år
 • skelettsystemet information
 • hur du kan trösta och läka torra, spruckna fötter
 • musik och hur det påverkar barnen
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com