barns fotproblem

Inlagd av: Camilla Näslund uppdaterad: 2015-05-04
Inte alla barn föds med perfekta fötter. Faktum är att många barn utvecklar fotproblem eftersom fötter är mjuk och smidig i sina tidiga år. Vissa fotproblem hos barn är ärftliga medan andra förekommer som svar på skada, felaktig skor, sjukdom eller missbildning. Vissa problem är ganska synlig vid födseln, medan andra inte kan uppenbara förrän ett barn har börjat gå. Ta dig tid att lägga märke till utseendet på ditt barns fötter. Många barndom fotproblem avtar på egen hand, men vissa villkor kommer bara att försvinna om de hittas och behandlas tidigt.

Flatfeet

Flatfeet, orsakad av slappa senor och /eller ledband i foten, är vanliga och oftast ärvt. Planhet kan finnas i en eller båda fötterna. Även om alla bebisar "fötter visas platt (som bågar form över tid) bågar bör vara närvarande med cirka två års ålder eller tre, säger American Academy of Family Physicians. Flatfeet är i allmänhet inte stel och villkoret är vanligen inte ont, men i vissa fall bågar kan användas för barn med knä, rygg eller gångstil problem. Svåra villkor för flatfeet kan rättas till genom ligament eller senor skärpning kirurgi.

Klumpfot

Klumpfot är en störning framgår vid födseln eller ultraljud innan födseln. Enligt American Academy of ortopediska kirurger, förekommer det i ungefär en av 1000 förlossningar och det är ofta påverkas av arv. Den klumpfot krokar i mot mitten av kroppen och det har strukturella brister som orsakar den pekar nedåt. Det är inte smärtsamt, men det bör behandlas tidigt med gjutning, stretching, stagning och ibland kirurgi. Annars kan leda till smärta och funktionshinder i framtiden.

In-Toeing

I-toeing, ett mycket vanligt fot problem hos små barn, är ofta det som leder människor att kallas "duva-toed. " De flesta människor stå och gå med fötterna pekade rakt fram eller något utåt, vissa människors fötter punkt inåt (i-toeing). American Academy of Family Physicians säger att det oftast går iväg på egen hand, men i vissa barn det är relaterat till en twist i benet eller lårbenet och det kan kräva kirurgiskt ingrepp.

Out-Toeing

Out-toeing uppstår när ett barns fötter är böjda utåt i stället för riktade rakt framåt. Till skillnad från i-toeing, kommer det inte korrekt själv eftersom de nedre extremiteterna allmänhet rotera utåt snarare än inåt när de växer. Out-toeing kan förvärras som ett barn åldrar, orsakar problem med fysiska aktiviteter, eller det kan förbli detsamma och orsakar inga ytterligare problem.

Toe Vandring

Enligt American Academy of Family Physicians, är tå gå en gemensamma vana bland småbarn som de lär sig gå. Men tendensen att gå på en på tårna brukar klingar ungefär två års ålder. När ett barn fortsätter att gå på tårna konstant, kan han ha bakomliggande sjukdomar såsom muskeldystrofi, cerebral pares, ben skillnader längd, en kort calcaneal senor eller ryggraden avvikelser sladden.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:om graviditet höftproblem

Relaterade artiklar


 • hur man flyger med en öroninfektion
 • öronsmärta hos spädbarn
 • Hur lång tid tar det blod att cirkulera?
 • enkla sätt att gå upp i vikt
 • olika stadier av graviditeten
 • botemedel mot hicka
 • hur du skyddar ditt barn från H1N1 (svininfluensan)
 • avföring färg hos barn
 • hörsel och örat regler säkerheten för barn
 • hur man gör en flexibel Cold Pack
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com