blodig avföring hos barn

Inlagd av: Jeanette Morales uppdaterad: 2015-05-08
Föräldrar är ofta oroliga när de upptäcker att deras barn har en blodig avföring. De flesta blodig avföring hos barn orsakas av milda analfissurer, men kan från allvarliga bakomliggande sjukdomar såsom ulcerös kolit eller invagination som behöver omedelbar läkarvård

Mindre Orsaker

Den vanligaste orsaken till blodig avföring hos barn är analfissurer. Analfissurer är grunda sprickor eller brott i huden vid öppnandet av ett barns anus att blöda under tarmrörelserna. Blodig avföring som en följd av analfissurer har klarröda blod i avföringen eller fläckar och strimmor på ytan av avföring samt bevis på blod på toapappret efter att ha torkat. Magsår och magkatarr kan också orsaka barn att ha blodig avföring. Tarminfektioner som salmonella och rotavirus kan också orsaka blodig avföring. Mat allergier, såsom allergisk reaktion mot laktos i mjölkprodukter kan orsaka blodig avföring hos barn som kan kvarstå tills maten tas bort från barnets kost.

allvarliga orsakerna

Ulcerös kolit kan orsaka blodig avföring hos barn som är lösa och ofta täckt av slem. Ulcerös colitis. is ett allvarligt tillstånd som kan orsaka feber och viktminskning utöver blodig avföring hos barn och måste behandlas av läkare omedelbart. Invagination är ett tillstånd där det finns ett avbrott i blodflödet och leverans till barnets tarmar som också kan orsaka blodig avföring. Båda villkoren kan orsaka tarmvävnaden att dö och orsaka allvarliga komplikationer om den inte behandlas omedelbart. Kolorektal cancer, är en sällsynt cancer hos barn som orsakar buksmärtor, förändringar i tarmrörelser och kan också orsaka blodig avföring hos barn.

Test

Barn som upplever ihållande blodig avföring kan behöva genomgå endoskopisk diagnostik ta reda på orsaken till blödningen. Endoskopi kan infogas genom ändtarmen så att läkaren skulle analysera och fotografier i tjocktarmen och tarmar, ta biopsi vävnadsprover och eventuellt stoppa eventuell blödning. Andra testmetoder inkluderar en datortomografi, barium röntgen och en angiografi. Enligt Hopkins Children Hospital, är kranskärlsröntgen det bästa alternativet för patienter som har akut blödning med färgämne för att lokalisera platsen för blödningar och kan även låta injektion av läkemedel för att stoppa blödning frågor.

Överväganden

Mediciner som järnpreparat och sådana som innehåller vismut föreningar kan orsaka avföring som är mörka eller blodig, men är ofarliga. De mörka, blod-liknande avföring försvinner när ditt barn slutar att ta mediciner. Olika livsmedel såsom betor, röda gelatin och mat med röd karamellfärg kan också orsaka avföring att visas blodiga och är inte en anledning till oro.

Varning

Enligt Annie Stine av BabyCenters medicinska rådgivare, Intussusception, en allvarlig tarm tillstånd som leder till inflammerade, svullna och blockerade tarmar drabbar cirka 2. 500 barn varje år. Tarminvagination oftast drabbar barn under 3 år och kan orsaka blodig avföring som ser ut att likna en mörkröd gelé liknande konsistens. Blodig avföring av denna typ bör behandlas omedelbart av din barnläkare eller en tur till akuten för att förhindra livshotande komplikationer.

Previous:hur man förebygger sexuellt överförbara sjukdomar Next:kronisk lös avföring hos barn

Relaterade artiklar


 • Kan man bli gravid och vara på preventivmedel?
 • känslor efter klimakteriet
 • hur man rengör och lagrar kontaktlinser
 • Vad händer efter hysterektomi?
 • naturliga sätt att öka HGH produktion i kroppen
 • friska familjer program
 • sätt att tillkännage en graviditet morföräldrar
 • knep för att gå in arbetskraft
 • urinvägsinfektion hem behandlingar med tranbär
 • Vilka är farorna med Celebra?
  Adress:
  TPB
  Punktskriftsförsäljningen
  Box 4003
  1002 47 Johanneshov
  Email: halsa@halsanet.com